I skattelisten for 2010 var Magnus Engevik en fattig student med null i formue. Ett år senere er livet snudd på hodet. Da skattelisten for 2011 ble offentliggjort i natt, sto den 22 år gamle osingen oppført med en formue på utrolige 86.081.059 og en inntekt på 90.894.472 kroner. Skatten: 26.377.436. Det skriver Bergens Tidende på sine nettsider.

Inn på topp ti

Med det topper han selvsagt inntektslisten i Os. Men han er også den som tjente nest mest i hele Hordaland, etter Trond Mohn. Faktisk er det bare åtte personer i Norge som sopte inn mer penger enn den svineheldige osingen i fjord.

Bergens Tidende har ikke klart å komme i kontakt med Magnus Engevik. Hans bror, den tidligere golfproffen Øystein Engevik, sier derimot følgende om brorens inntektsutvikling.

- Dette ønsker han ikke å uttale seg om.

Den utrolige tippegevinsten ble først gang omtalt i Bergens Tidende 24. september 2011. Da uttalte 22-åringen følgende til spillselskapet Betsson.

- Jeg kunne ikke tro det, og måtte ringe broren min samt noen kamerater. Det er umulig å sove, og akkurat nå svetter og skjelver jeg.

Tilbudt giftemål

På Facebook ble han bombardert med gratulasjoner. En venninne skrev:

«Syykt!!! Skal vi gifte oss?»

Da saken første gang ble nevnt, var 92,4 millioner tidenes største premie på et nettspill i Europa. Det er også den største enkeltgevinst noensinne i norsk historie.

Spillere fra hele verden skal visstnok ha jaktet på den gigantiske jackpoten på nettautomaten Mega Fortune. Ifølge Betsson begynte det med at 20-åringen fant ti gratis lodd på sin spillkonto da han kom hjem fra kino en lørdagskveld. På gratisrundene vant han først 46 kroner, satset fire av disse og økte gevinsten til 69 kroner.

På den ellevte runden smalt det.

0,000069 prosent

Sjansen for å vinne er minimal.

- Den mest korrekte prosentsannsynligheten vi finner er: 0,000069 prosent. Men det varierer ut i fra innsatsen man satser, og i dette tilfellet var innsatsen relativt lav, så da er prosentsannsynligheten enda lavere, uttalte Mikael Mellqvist i Betsson til BT i fjor.

Spillmillionæren er bror til Øystein Engevik, som regnes som en av landets beste golfspillere. Etter hva BT erfarer skal Magnus Engevik det siste året ha reist rundt med sin eldre bror på flere europeiske golfturneringer. I en turnering i København var han egentlig oppført som caddy for sin bror, men da det ble en ledig plass fikk han delta som spiller. Men der var han ikke like heldig som i jackpot. 22-åringen fra Os endte helt til slutt i turneringen.

Lagt opp

Bedre gikk det i lag-NM i sommer, der Bjørnefjorden Golfklubb med brødrene Engevik på laget rykket opp i eliteserien. Øystein Engevik forteller til BT at han nå har lagt opp som golfspiller.

At Magnus Engevik har vunnet 92,2 millioner, skal være kjent blant mange på Os. Men 22-åringen ønsker ikke ytterligere oppmerksomhet om saken, og takker nei til å la seg intervjue av Bergens Tidende.

Her er inntektstoppen i Norge:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10