Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Dette leses nå:

Uenige om hvor mye av Oljefondet som er i kullselskaper

Oslo (NTB): Oljefondet har, ifølge sin egen rapportering, investert 2,5 milliarder kroner i kullselskaper. Fremtiden i våre hender definerer kullselskaper annerledes og har regnet seg fram til 82 milliarder.

Minst 100 må gå i Store Norske

Longyearbyen/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Styret i gruveselskapet Store Norske vedtok mandag en spareplan som innebærer at minst 100 stillinger kuttes. Det er rundt en tredel av selskapets ansatte på Svalbard.

Streik kan gi innstilte fly tirsdag morgen

Oslo (NTB-Ingrid Eidsheim Daae): Mandag kveld megles det fortsatt mellom Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart. Blir de ikke enige, kan det bli streik og stengte skranker på flyplassene tirsdag.

Mann hardt skadd i trafikkulykke på E18

Tvedestrand (NTB): En mann skal være hardt skadd etter at to personbiler og en lastebil var innblandet i en ulykke på E18 ved Fiane i Tvedestrand i Aust-Agder mandag kveld.

Høyesterett avviser telefonopptak i Acta-saken

Bergen (NTB): Aktoratet får ikke bruke opptak fra telefonavlytting som bevis i Acta-saken. Opptakene skulle vært slettet for to år siden.

AUF har fått klarsignal til å bygge på Utøya

Utøya (NTB): Hole kommune har godkjent AUFs byggesøknad for Utøya. De første nye bygningene blir først reist et stykke ut i 2015.

Barkbilleboom etter varm sommer

Oslo (NTB): Etter flere år med nedgang i antallet barkbiller, har årets tørre og varme sommer ført til en økning av skadedyrene i norske skoger.

Sykehus-oversvømmelse vil koste millioner

Kristiansand/Oslo (NTB-Monica Hägglund Langen): Vannmassene som trengte inn i Sørlandet sykehus i Kristiansand søndag kan ha gjort skader for et tosifret millionbeløp.

Kvinne pågrepet etter Nav-angrep

Lørenskog (NTB): En kvinne som skal ha forsøkt å komme inn på et Nav-kontor i Lørenskog med et våpen, ble mandag ettermiddag pågrepet.

Forsvaret anbefaler å ikke bruke uniform på reise

Oslo (NTB): Forsvaret anbefaler sitt militære personell å ikke bruke uniform på reise og utenom tjenesten. Grunnen er den skjerpede terrortrusselen mot Norge.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus