Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

  •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

Rødt ber regjeringen om flompenger

Oslo (NTB): Regjeringen bør stille garanti for kommunene som er rammet av flommen på Vestlandet, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Jobbes fortsatt med et alternativ for drapssiktet 15-åring

Sandvika (NTB): Det er fortsatt ikke funnet et mer egnet varetektsalternativ for den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet på en kvinnelig ansatt ved en barnevernsinstitusjon i Asker natt til tirsdag.

Tre menn fengslet i to nye uker for gjengvoldtekt

Oslo (NTB): De tre mennene på 18, 19 og 21 år som er siktet for en voldtekt i Oslo-området i juli, er varetektsfengslet i ytterligere to uker.

Stabilt arbeidsmarked i oktober

Oslo (NTB): Antallet helt arbeidsløse økte med 400 personer i oktober, viser nye tall fra Nav. I alt er det nå registrert 72.100 personer som helt arbeidsløse.

Venstre utfordrer kutt i formuesskatten

Oslo (NTB): Venstre sier tvert nei til å senke satsen på formuesskatten for de rikeste.

Venstre med sosial satsing i alternativt budsjett

Oslo (NTB): Venstre vil stanse kutt i barnetillegg for uføre, reversere kutt i overgangsstønaden og øke differensieringen av barnehageprisene. Det er de viktigste punktene i partiets budsjettforhandlinger med regjeringen.

Post- og teletilsynet: – Ser alvorlig på Telenor-feilen

Lillesand (NTB): Post- og teletilsynet vil vurdere reaksjoner overfor Telenor etter at tre millioner kunder mistet mobilnettet torsdag kveld.

Børsoppsving etter japansk sentralbankpakke

Oslo (NTB): Pilene pekte oppover på både Oslo Børs og de øvrige europeiske børsene fredag morgen. Etter en snau times handel hadde hovedindeksen i Oslo steget 0,8 prosent til 585,56 poeng.

Oppbevarte 25.000 overgrepsbilder på PC

Moss (NTB): En mann i 30-årene fra Moss er tiltalt for å ha oppbevart 25.000 bilder og 46 filmer som viser overgrep mot barn.

Ødegaard fikk ikke erstatning for tapt barndom

Dovre (NTB): Dovre kommune avviser søknaden fra Ola Ødegaard i Stiftelsen Rettferd for taperne om erstatning for tapt barndom.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus