Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

Kirkeansatt pågrepet for vold

Ålesund (NTB): En mannlig ansatt i Den norske kirke er pågrepet, siktet for vold i nære relasjoner, opplyser Sunnmøre politidistrikt.

Prest pågrepet for vold i nære relasjoner

Er pågrepet av politiet og vil bli framstilt for varetektsfengsling.

Snøskredfaren avtar

Oslo (NTB): Snøskredfaren er langfredag moderat over hele landet. Stigende temperatur, regn og sterk sol er hovedårsakene til faren for skred.

Kaffetørst 80-åring ringte politiets nødtelefon

Bodø (NTB): Da komfyren streiket og den nykokte kaffen uteble, visste den kvinnelige eieren råd. Hun ringte til politiet for å få hjelp.

Turgåer fant død mann på fjellet i Ålesund

Ålesund (NTB): En ung mann ble skjærtorsdag funnet død på Emblemsfjellet i Ålesund kommune. Politiet på Sunnmøre har ikke mistanke om at det har hendt ham noe kriminelt.

To kvinner i scooterulykke i Fyresdal

Moland (NTB): To unge kvinner ble hentet i luftambulanse etter at scooteren de kjørte, veltet på fjellet i Fyresdal i Telemark natt til langfredag.

Barna kopierer foreldrenes fyllekuler som voksne

- Den største faren ved å drikke mye foran barna, er at barna kopierer foreldrenes drikkemønster når de blir voksne, sier professor Willy Pedersen.

Tre skigåere overnattet i snøhule i Oppdal

Oppdal (NTB): Tre menn som måtte grave seg ned i en snøhule da de ble overrasket av dårlig vær i Storlidalen i Oppdal i Sør-Trøndelag, kom seg fredag morgen ned fra fjellet i god behold.

Tenåring alvorlig skadd i utforkjøring i Kongsvinger

Kongsvinger (NTB): To tenåringer ble skadd, en av dem alvorlig, da en bil natt til fredag kjørte utfor veien ved Roverud i Kongsvinger kommune.

Bolighus kraftig skadd i brann i Vestby

Vestby (NTB): Et bolighus i Hølen i Vestby kommune i Akershus brant delvis ned natt til fredag. Beboeren i huset er i god behold, og brannmannskapene driver nå med etterslukking.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus