Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

Russ plaget av barn i Narvik

Flere gutter i tolvårsalderen kastet egg, stein og vannballonger på russebiler i Narvik.

Russ plaget av barn i Narvik

Narvik (NTB): Flere gutter i tolvårsalderen kastet egg, stein og vannballonger på russebiler i Narvik.

Tyskere tatt for å smugle fisk

Alta (NTB): To tyske turister ble stoppet ved Kivilompolo tollstasjon på vei mot Finland med nærmere 300 kilo fisk. Det ga til sammen 26.00 kroner i bot.

Undersøkelse: Leselysten på topp blant nordmenn

Oslo (NTB): Ni av ti nordmenn leste minst én bok i fjor – vel å merke utenom skolebøker. Undersøkelsen fra Ipsos MMI viser at boklesingen i Norge dermed holder seg stabilt på verdenstoppen.

Listhaug advarer eritreere mot å reise til Eritrea

Oslo (NTB): Når regimet i Eritrea denne måneden fyller 25 år, vil trolig mange norsk-eritreere reise til Eritrea for å feire. De som drar risikerer straff, advarer innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Dialog skal hindre vold blant asylsøkere

Oslo (NTB): Egne dialoggrupper skal redusere vold i og utenfor norske asylmottak. Regjeringen setter av 12 millioner kroner til formålet i revidert nasjonalbudsjett.

– Norge vil stanse Syria-oppdrag om Assad angripes

Oslo (NTB): Norge vil stanse oppdraget i Syria om opprørerne de trener, angriper president Assad, sier kilder i Forsvaret til Aftenposten.

Regjeringen utlyser TV 2s avtale

Oslo (NTB): Regjeringen vil lyse ut avtalen for kommersiell allmennkringkasting onsdag, ifølge Kampanje. Det følger ikke statsstøtte med den nye avtalen.

Skatteforliket i havn

Oslo (NTB-Mats Rønning): Partiene på Stortinget er enige om et bredt skatteforlik. En ny modell for formuesskatten meisles ut, en finansskatt skal innføres og satsen for selskapsskatt senkes til 23 prosent.

Demokratene anmeldt for underslag av partistøtte

Kristiansand (NTB): Partilovnemnda har anmeldt partiet Demokratene fordi flere hundre tusen kroner av partiets penger kan være brukt til private formål, melder Fædrelandsvennen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus