Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

  •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

To fløyet til sykehus etter trafikkulykke i Larvik

Larvik (NTB): Tre personer ble skadd, og to av dem er fløyet til sykehus i luftambulanse etter en trafikkulykke i Larvik fredag.

18-åring fengslet for overgrep mot seksåring

Bergen (NTB): Bergen tingrett har varetektsfengslet en 18 år gammel mann som er siktet for overgrepet mot ei seks år gammel jente på skoleveien i Bergen forrige uke.

Nationaltheatret fortsetter samarbeid med Israel

Oslo (NTB): Nationaltheatret fortsetter sitt samarbeid med det israelske teateret Habima. Dialog er bedre enn boikott, mener teatersjef Hanne Tømta.

Fabian Stang betalte maler svart

Oslo (NTB): Oslo-ordfører Fabian Stang (H) beklager at han i sommer brukte en håndverker som ikke er registrert som næringsdrivende, da han skulle beise hytta.

Ingen bevegelse i lærerstreiken

Oslo (NTB): Den tredje skoleuka i streik går mot slutten, men det er ingen tegn til bevegelse hos partene.

Birken-syklister drakk vaskemiddel – til legevakt

Rena/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Seks Birken-syklister er sendt til legevakt etter at de drakk en vareprøve av et nytt vaskemiddel i den tro at det var en sportsdrikk.

Tunge utrykningskjøretøy får følge fartsgrensen

Oslo (NTB): Utrykningskjøretøy over 3,5 tonn skal få følge fartsgrensen. Til nå har de ikke hatt lov til å kjøre raskere enn 80 kilometer i timen uten blålys.

Nå kan du klage på bussen

Oslo (NTB): En ny klageordning skal nå gjøre det lettere for reisende å klage på busselskaper.

Vil vurdere anke etter Grua-drapet

Oslo (NTB): Mannen som er dømt til 16 års fengsel for å ha drept kona si på Grua i fjor, vil fredag vurdere om dommen skal ankes til Høyesterett.

Arbeidsløsheten opp i august

Oslo (NTB): Arbeidsløsheten økte svakt i august etter et fall i juli. I alt 78.900 personer er nå registrert som helt arbeidsløse, en økning på 5.400 fra august i fjor.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus