Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

UD avdekket ny svindel med norske bistandsmidler

Oslo (NTB): I løpet av de siste månedene har Utenriksdepartementet ferdigbehandlet to saker der det er brukt nye fremgangsmåter for å underslå norske bistandsmidler.

Voldssiktet i Namsos vil si unnskyld til offeret

Namsos (NTB): Den 18 år gamle mannen som er siktet for vold mot en syrisk flyktning i Namsos, vil si unnskyld til offeret, opplyser hans advokat.

Solveig Horne vil stille større krav til flyktninger

Oslo (NTB): Flyktninger i Norge må selv ta større ansvar for at de blir godt integrert, mener integreringsminister Solveig Horne (Frp).

Afghansk minister til Norge for å se på asylpraksis

Oslo (NTB): Den afghanske flyktningministeren Sayed Hussain Alimi Balkhi har takket ja til en invitasjon til et møte med justisminister Anders Anundsen (Frp). Ministeren kommer til Norge i løpet av august.

Tusenvis av studenter i boligkø i hovedstaden

Oslo (NTB): 3.865 studenter står i kø for å få bolig i Oslo, viser ferske tall fra Studentsamskipnaden. Det driver opp leieprisene, tror boligdirektør.

Flere nordmenn positive til rovdyr

Oslo (NTB): Holdningen blant stadig flere nordmenn er at rovdyrvernet bør styrkes her i landet.

Flere brev fra Breivik stanset

Oslo (NTB): Massedrapsmann Anders Behring Breivik har sendt en rekke brev til norske medier og andre som er blitt stanset av Kriminalomsorgen.

Ni av ti norske tiåringer har egen mobil

Oslo (NTB): Nesten alle tiåringer i Norge har i dag egen mobiltelefon. For tre år siden hadde bare halvparten av tiåringene egen telefon.

MC-fører moderat skadd etter kollisjon med bil i Lier

Lierbyen (NTB): En mannlig motorsyklist i 30-åra slapp fra det med moderate skader da han kolliderte med en bil ved Liertoppen i Buskerud mandag kveld.

Motorsyklist kritisk skadd etter utforkjøring i Lofoten

Ramberg (NTB): En mann i 60-årene er kritisk skadd etter en utforkjøring med motorsykkel i Nusfjord i Flakstad kommune i Lofoten.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus