Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

Bekymret for kuttene i mediebransjen

Bergen (NTB): Godt over 200 årsverk har i løpet av de siste tre årene forsvunnet fra landets ti største avisredaksjoner.

Norske seilere i havsnød reddet

Ponta Delgada (NTB): De fire nordmennene som onsdag havnet i havsnød utenfor Azorene er reddet.

To menn siktet for voldtekt av 18-årig kvinne i Oslo

Oslo (NTB): To menn i 20-årene er siktet for voldtekt av en 18-årig kvinne i en leilighet i Oslo. Politiet rykket ut til stedet etter melding om slåssing og støy.

Zero: – Godt nytt for elbilsuksessen

Oslo (NTB): Zero gleder seg over den nye avtalen om elbiler. – Endringene gjør det mulig å ikke bare videreføre elbilsuksessen, men å øke farten i overgangen til nullutslippsbiler, mener miljøstiftelsen.

VG den store vinneren under Årets Mediepriser

Bergen (NTB): VG gjorde nærmest rent bord når det gjaldt de store utmerkelsene under Årets Mediepriser. Mediehuset hentet hjem prisene for Årets avis og Årets nettsted.

Språkpris til VGs Truls Dæhli

Bergen (NTB): Sportsjournalist og kommentator Truls Dæhli i VG er tildelt NTBs språkpris. Han er et forbilde for sportsjournalister, mener juryen.

Elbilene kan miste flere fordeler

Regjeringen og samarbeidspartiene KrF og Venstre er enige om å holde avgiftsfordelene for elbiler uendret ut 2017. Men deretter kan en rekke privilegier ryke.

Elbilene kan miste flere fordeler

Oslo (NTB-Mats Rønning): Regjeringen og samarbeidspartiene KrF og Venstre er enige om å holde avgiftsfordelene for elbiler uendret ut 2017. Men deretter kan en rekke privilegier ryke.

Flere hundre kilo narkotika beslaglagt i Oslo

Oslo (NTB): Tollerne i Oslo beslagla nylig mellom 200 og 300 kilo narkotika i form av cannabis og pulverstoffer i en nederlandsk lastebil.

WHO: Tre av fire norske menn blir overvektige

Oslo (NTB): Tre av fire norske menn kommer til å bli overvektige i løpet av de neste 15 årene, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus