Gå til mobilutgaven
forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

Krever merking av oppdrettsfisk

Drammen (NTB): Organisasjonen Norske Lakseelver krever et påbud om at all oppdrettsfisk må merkes, slik at rømt fisk kan spores tilbake til oppdretteren.

Steinras i Holmestrand

Tønsberg (NTB): Nødetatene har rykket ut til et steinras i Holmestrand. Det er uvisst om det er personskader.

Klart Krf-nei til ny lov om kjønnsskifte

Oslo (NTB): Et flertall av stortingspartiene støtter regjeringens forslag som gjør det mulig å skifte kjønn uten diagnose, uten betenkningstid og uten begge foreldres tillatelse for de under 16 år. KrF er svært uenig.

Aftenposten felt i PFU for reklamebilag

Oslo (NTB): Aftenposten ble tirsdag felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for et reklameinnstikk som ikke var godt nok merket.

Politibil i kollisjon ved Notodden

Notodden (NTB): Tre personer er sendt til legevakt etter at en politibil kolliderte med en personbil under en utrykning ved Notodden i Telemark.

Skjebnetimer for Rygge

Oslo (NTB): Ledelsen ved Rygge Sivile lufthavn har vært i møter med de tillitsvalgte. Et varslet styremøte i ettermiddag kan besegle flyplassens skjebne.

Helikopter Service stiller med redningshelikopter

Oslo (NTB): CHC Helikopter Service har undertegnet en kontrakt med Justisdepartementet om å stille med et døgnbemannet redningshelikopter i Florø.

Trekker tilbake Kavli rekeost

Oslo (NTB): Kavli trekker tilbake Kavli rekeost etter at det er oppdaget bakterievekst.

TV 2 og NRK får filme deler av Monika-rettssaken

Bergen (NTB): Nordhordland tingrett har gitt tillatelse til at det kan filmes fra oppstarten av rettssaken mot den 34 år gamle litaueren som er tiltalt for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja i 2011.

Stavanger: Overvåkingskameraer virket ikke

Stavanger (NTB): Overvåkingskameraene i Stavanger som kunne ha opptak av tyvene etter det grove tyveriet av en fotobutikk, var ute av funksjon.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus