Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

  •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

Gutt (8) trolig stukket av skorpion – ferge snudde

Hirtshals (NTB): Fjordlines ferge til Langesund gjorde vendereis da en åtte år gammel gutt ble stukket av det antas å være en skorpion like etter avgang fra Hirtshals.

Tre personer omkom i bussulykke i Namsskogan

Namsskogan/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Tre personer omkom da en sveitsisk turbuss med 16 passasjerer kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag tirsdag.

Sjakkforbundet hedres med frimerke

Oslo (NTB): Norges Sjakkforbund fyller 100 år i år. Posten Norge hedrer jubilanten med et nytt frimerke som vises fram første gang fredag denne uken.

En mann omkom i utforkjøring i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): En mann omkom i en utforkjøring i et vann i Vassvika i Audnedal kommune i Vest-Agder, opplyser politiet.

PST: Trusselvurderingen er uendret

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Selv om politiet trapper ned sin beredskap, er PSTs vurdering av terrortrusselen mot Norge uendret.

Politiet får rive gjestestue for å lete etter død mann

Tromsø/Oslo (NTB-Johan Falnes): Politiet får rive deler av Vollan Gjestestue i Troms for å lete etter liket av Per Vålnes. Det er overveiende sannsynlig at den savnede vil bli funnet her, mener retten.

Hissig mann jaget parkeringsvakt med øks

Drammen (NTB): En mann truet en parkeringsvakt med øks da han fikk bot utenfor Vinmonopolet på Strømsø i Drammen.

Stadig nye varmerekorder i hele landet

Oslo (NTB-Monica Hägglund Langen): Over 80 målestasjoner har satt temperaturrekorder i juli, melder Meteorologisk institutt. Men varmerekorden fra 1970 er ikke slått.

Terrortips kan føre til flere etterforskninger

Oslo (NTB): Etter at PST slo terroralarm forrige uke, har politiet mottatt en rekke tips som kan føre til etterforskning av flere terrorsaker.

Siv Jensen: – Regjeringen tar regningen

Oslo (NTB-Bibiana Piene og Hans Cosson-Eide): Finansminister Siv Jensen (Frp) sier regjeringen vil dekke politiets og andre etaters ekstrakostnader for å håndtere og avverge terrortrusselen mot Norge.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

BUSSULYKKE PÅ E6 I NAMSSKOGAN

Tre personer bekreftet omkommet i bussulykke

Buss med 17 personer skal ha kjørt i bergveggen i Namsskogan.

- Jeg skjønte det var alvorlig med en gang

Fotograf Anne Brekkvassmo kom tidlig til ulykkesstedet i Namsskogan.

Namsskogan kommune er satt i beredskap

Forbereder seg på å ta imot skadde og pårørende etter ulykken.

Alvorlige buss- ulykker i Norge

Trøndelag har hatt alvorlige bussulykker før.

E6 blir stengt i mange timer

Det meldes om lange køer etter bussulykken i Namsskogan.