Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

Sju av ti vil ikke ha norsk EU-medlemskap

Oslo (NTB): Sju av ti sier nei til at Norge skal melde seg inn i EU. To av ti er for EU-medlemskap, mens én av ti ikke har noen mening i saken, viser en måling som Sentio har utført for Nationen og Klassekampen.

Venstre-leder om Solberg i asylbarnsaken: Jeg ble sjokkert

Oslo (NTB): Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ble sjokkert over statsminister Erna Solberg (H) i asylbarnsaken. Solberg må bli flinkere til å skjære gjennom i konflikter, mener hun.

Utøya-etterlatte preget av traumer og sorg

Oslo (NTB): Sju av ti nære venner av Utøya-ofrene viste halvannet år etter terrorangrepet fortsatt tegn på traumatiske reaksjoner, viser undersøkelse.

28 asylbarn kan få ny saksbehandling

Oslo (NTB): Bare 28 av barna som er blitt sendt ut av landet kan få ny saksbehandling, viser en gjennomgang av Kristelig Folkepartis og Venstres krav i asylbarnsaken.

Rekkehus totalskadd i brann i Bremanger – fire til sykehus

Svelgen (NTB): Brannvesenet var fredag kveld i ferd med å få kontroll på en brann i flere rekkehusleiligheter i Svelgen i Bremanger. Fire personer ble sendt til sykehus med røykskader.

Oslo lufthavn håper flygninger går som normalt lørdag

Gardermoen/Oslo (NTB-Hege Wallenius og Alexander Vestrum): De fleste passasjerene hadde fredag kveld fått reist fra Oslo lufthavn. Men fortsatt manglet en del bagasjen sin som følge av store forsinkelser og kanselleringer på en av årets største utreisedager.

– Biskop kjente til medlemsregistrering

Oslo (NTB): Interne dokumenter fra Oslo katolske bispedømme (OKB) viser ifølge Vårt Land at biskop Bernt Eidsvig visste om medlemsregistersaken i mars 2012, flere måneder tidligere enn det OKB har oppgitt i sin egen rapport om saken.

Frp-politiker vil ta opp snøkaoset med samferdselsministeren

– Det kan ikke være slik at hele Norge stopper opp på grunn av snøfall.

Mann dømt for voldtekt av ekssamboer

Bodø (NTB): En mann i slutten av 30-årene er i Hålogaland lagmannsrett dømt til åtte års fengsel for psykisk mishandling og voldtekt av sin tidligere samboer, samt vold mot et av sine barn.

- Dette var rett og slett sjokkerende

Terje (60) kom hjem ett døgn senere en planlagt.

Frp-politiker vil ta opp snøkaoset med samferdselsministeren

Tromsø (NTB): – Det kan ikke være slik at hele Norge stopper opp på grunn av snøfall, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp), som vil ta opp saken med samferdselsministeren.

Fem skadet i trafikkulykke

En mann i 20-årene fra Innherred er sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital.

Tre personer siktet for voldtekt på Hamar

Hamar (NTB): To kvinner og en mann er siktet for voldtekt av en kvinne i 40-årene inne i en bygård i Hamar sentrum.

Entreprenør-ledere dømt etter arbeidsulykke

Tromsø (NTB): To ledere i selskapet Grunn & Fjell Entreprenøren er i Nord-Troms tingrett dømt til 45 dagers betinget fengsel etter at en 20-årig mann omkom i en ulykke mens han jobbet for selskapet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Prinsen av Egypt gikk også på grunn på Hemnskjela

Hør historien om luksusbåten «Naz Perwer» som forliste på samme sted som et lasteskip gikk på grunn i helga.