Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

  •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

Vil vente med å sprenge Mannen

Folk etterlyser å sprenge fjellet, geologene vil vente.–Vårt fokus nå er sikkerhet og innbyggernes trygghet.

Siktet innrømmer å ha sett drap i Ålesund

Ålesund/Oslo (NTB-Alexander Vestrum og Per-Helge Berg): Tre menn som er siktet for å ha tatt livet av en mann i Spjelkavik i Ålesund, må sitte fire uker i varetekt. En av dem erkjenner å ha sett drapshandlingen.

Full stans i togtrafikken mellom Oslo og Trondheim

Problemer med signalanlegget skaper store forsinkelser.

Mann omkom i arbeidsulykke

Jessheim (NTB): En mann omkom i en arbeidsulykke under lossing av takstoler fra en lastebil i Jessheim i Ullensaker kommune torsdag.

Jernbaneverket: – Umulig å si når togene går igjen

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): All togtrafikk står ved Oslo S på grunn av flere jordingsfeil, opplyser Jernbaneverket. De vet ikke når de får løst problemet.

Ingen pågrepet etter drap i Hedmark

Kirkenær/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Politiet er sparsommelige med opplysninger om en kvinne som ble funnet drept i Kirkenær i Hedmark torsdag. Naboer beskriver miljøet rundt henne som belastet.

Voldssiktet mor pågrepet etter flere år på rømmen

Drammen (NTB): En kvinne som er siktet for mishandling av babyen sin i 2006, er pågrepet. Hun har vært på rømmen i flere år, men ble torsdag varetektsfengslet i Drammen tingrett.

Statsministeren pratet til de skred-berørte

Åndalsnes (NTB): På et privat møte fikk de elleve evakuerte i Åndalsnes telefon fra statsminister Erna Solberg.

DNB reddet Oslo Børs

Oslo (NTB): DNBs sterke resultat førte selskapet til toppsjiktet både omsetningsmessig og i kursutvikling torsdag. Det var imidlertid ikke nok til å hindre hovedindeksen fra å falle 0,25 prosent til 573,13 poeng.

Politidirektøren utelukker ikke reaksjoner mot politiansatte

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Politidirektør Odd Reidar Humlegård utelukker ikke straffereaksjoner mot politiansatte knyttet til Monika-saken i Bergen, men sier det er altfor tidlig å kommentere.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus