Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

  •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

Væpnet politi på Oslo lufthavn

Gardermoen (NTB): Torsdag var væpnet politi på plass på Oslo lufthavn etter at varselet om en mulig terrorhandling mot Norge kom.

Norway Cup går som normalt

Oslo (NTB): Generalsekretær Frode Kyvåg i Norway Cup vil ikke avlyse Norway Cup. Myndighetene varsler om en mulig terrortrussel mot Norge tre dager før turneringen starter i Oslo.

Solberg: Terrorbeskjeden kom i går

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) fikk vite om terrortrusselen mot Norge onsdag kveld. Hun har tillit til at politiet iverksetter nødvendige tiltak.

Oslo rådhus stengt etter terrortrussel

Oslo (NTB): Rådhuset i Oslo er stengt for turister inntil videre i forbindelse med den mulige terrortrusselen mot Norge.

- En veldig farlig kombinasjon

- PST har sannsynligvis fått vite at grupper som har evne til å angripe Norge, nå også har fått motivasjonen, sier terrorforsker Brynjar Lia.

NSB: Ingen endringer i togtrafikken

Oslo (NTB): Det er ikke meldt om endringer i togtrafikken etter de nye terrortruslene mot Norge.

- Vet ikke hva målet er

Under pressekonferansen torsdag formiddag opplyste PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland at hun har fått opplysninger om at terrorhandlinger mot Norge er planlagt gjennomført om kort tid, trolig innen få dager.

Terrorekspert: Dette er en veldig alvorlig trussel

Fordi PST sjelden går ut med trusselen, må den være alvorlig, ifølge terrorekspert.

Væpnet politi på togstasjoner, flyplasser og grenseoverganger

Politiet øker tilstedeværelsen etter terrortrusler.

Bevæpnet politi ute i Hedmark etter terrortrussel

Kongsvinger (NTB): Bevæpnet politi er allerede ute i Hedmark etter at Politiets sikkerhetstjeneste varslet at det foreligger en konkret trussel mot Norge.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus