Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Dette leses nå:

Store styrker søker etter savnet i Drammenselva

Krokstadelva (NTB): Mannskaper fra politi, brannvesen og frivillige leter natt til onsdag fortsatt etter en savnet mann i Drammenselva.

Kongressmedlemmer ut mot Norwegian

Oslo (NTB): Norwegians problemer i USA i forbindelse med søknaden om permanent lisens øker stadig. Nå har 192 kongressmedlemmer signert et opprop mot det norske flyselskapet.

Politiet ønsker å forlenge bevæpningen

Oslo (NTB): Tirsdag begynte norske politifolk å bevæpne seg på grunn av den økte terrortrusselen. Foreløpig skal bevæpningen gjelde i én måned, men politiet vil trolig be om å få forlenget perioden.

Flertall på Stortinget vil ha Vinmonopol på flyplasser

Oslo (NTB): Et flertall på Stortinget vil neste uke stemme for å utrede om Vinmonopolet kan overta taxfreesalget på flyplassene. Regjeringen er imot en slik utredning, men må gi tapt for flertallet.

«Lommemannen» er løslatt

Bergen (NTB): Erik Andersen, kjent som «Lommemannen», ble løslatt før helgen og har flyttet til hjemfylket Hordaland.

LO-streiken er over

Oslo (NTB): Handel og Kontors streik blant de ansatte i LO og andre fagforeninger er over. Partene kom til enighet tirsdag kveld.

Blogger krever erstatning i retten etter fengsling

Bergen (NTB): Antifeminist-blogger Eivind Berge krever erstatning fra staten i Nordhordland tingrett, etter å ha sittet 22 dager i fengsel i en sak som senere ble henlagt.

Aps største lokallag vil ha Hadia Tajik som nestleder

Oslo (NTB): Oslo Arbeidersamfunn ønsker seg Hadia Tajik som nestleder i partiet etter Helga Pedersen, som ikke stiller til gjenvalg ved vårens landsmøte.

Vær god mot kjæledyrene – brosjyrer fra Mattilsynet

Oslo (NTB): Nye brosjyrer og retningslinjer fra Mattilsynet skal hjelpe hunde- og katteeiere med å ta godt vare dyrene sine.

Siktet etter Oslo-skyting lot seg ikke avhøre

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Den 53 år gamle norsk-polakken som er siktet for drapsforsøk på Oppsal i Oslo, nektet å la seg avhøre av politiet tirsdag kveld.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus