Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

Stortingsflertallet vil la asylsøkere jobbe

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke uten videre åpne dørene til jobbmarkedet for asylsøkere, selv om et flertall på Stortinget ber regjeringen se på dette.

NRK: 50 dyr avlivet i tilsyn på pelsfarm i Rogaland

Kleppe (NTB): Mattilsynet gjennomfører tilsyn mot en pelsfarm i Klepp kommune i Rogaland og får bistand fra politiet. Ifølge NRKs opplysninger er 50 dyr avlivet.

Giftige hekseneser trekkes tilbake

Oslo (NTB): Halloween-produktet «Heksenese» trekkes tilbake fra butikkene på grunn av at det er påvist for høye verdier av ftalater, et stoff som brukes til å mykgjøre plast.

Stadig flere får kontantstøtte i utlandet

Oslo (NTB): I løpet av det siste året har antall mottakere av kontantstøtte økt med 1,8 prosent. Samtidig har eksporten av kontantstøtte for barn som ikke bor i Norge fortsatt å øke og denne gruppen utgjør nå 8,7 prosent av alle mottakerne.

Spesialenheten etterforsker politiet etter Melhus-drapet

Melhus (NTB): Spesialenheten skal etterforske Sør-Trøndelag politidistrikts kontakt med Nilofer Naseri (27) før hun ble drept i Melhus i september.

Hareide ber Siv rydde opp i «kaoset hun skapte»

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide sier han støtter oppfordringen om at finansminister Siv Jensen (Frp) må klargjøre om hun fremdeles mener kommunene bør si nei til bosetting av flyktninger.

Dette produktet er skremmende farlig

Heksenese trekkes tilbake fra markedet.

Frifinnelsen av Rødt-leder er rettskraftig

Oslo (NTB): Frifinnelsen av Rødt-leder Bjørnar Moxnes er rettskraftig, etter at påtalemyndigheten ikke anker kjennelsen fra Oslo tingrett.

Jensen: – Viktig med innstrammingstiltak

Oslo (NTB): Jo flinkere regjeringen er til å jobbe med innstrammingstiltak i forbindelse med flyktningstrømmen, jo lavere kan kostnadene bli, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen.

Over 3 prosent av oss utsatt for lovbrudd i fjor

Oslo (NTB): Nær 162.000 personer ble registrert som ofre for 174.000 anmeldte lovbrudd i fjor. Dette er en nedgang på 5,7 prosent, viser nye tall fra SSB.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus