Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

KrF presser regjeringen om søndagsåpne butikker

Oslo (NTB): Krf-leder Knut Arild Hareide mener dokumentasjonen regjeringen har gitt om søndagsåpne butikker er så mangelfull at partiet nå vil presse fram svar gjennom skriftlige spørsmål.

Eksstatsråd vil splitte oljefondet i flere deler

Oslo (NTB): Tidligere olje- og energiminister, Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe, foreslår å splitte opp oljefondet i flere mindre fond.

Må svare på hvorfor papirløse må betale for å føde

Venstre vil ha svar fra helseminister Bent Høie (H) på hvorfor papirløse gravide kvinner må betale for å føde ved norske sykehus. Dagens praksis kan være i strid med FNs barnevernkonvensjon, mener Venstre, som får støtte fra KrF, Sp og SV.

Høie må svare på hvorfor papirløse må betale for å føde

Oslo (NTB): Venstre vil ha svar fra helseminister Bent Høie (H) på hvorfor papirløse gravide kvinner må betale for å føde ved norske sykehus. Dagens praksis kan være i strid med FNs barnevernkonvensjon, mener Venstre, som får støtte fra KrF, Sp og SV.

SAS øker forspranget på Norwegian

Oslo (NTB): SAS hadde i fjor en passasjervekst på snaut 1 million reisende på norske flyplasser. Norwegians vekst var til sammenligning på 335.000 passasjerer, viser tall fra Avinor.

Oslo med størst vekst i statlige arbeidsplasser

Oslo (NTB): Oslo, Akershus og Sør-Trøndelag har størst vekst i nye statlige arbeidsplasser. Distriktene kommer dårligst ut, skriver Nationen.

Nok en Betanien-leder deltok på sexfester i Spania

Bergen (NTB): En person som tidligere har hatt en lederposisjon i Betanien deltok på festene i Spania der en tidligere norsk prest leide inn prostituerte for underslåtte midler, ifølge Bergens Tidende.

Mobilproblemer rammet politiet

Oslo (NTB): En feil på mobilnettet til Phonero gjorde at politiet var uten mobilnett i en periode fredag kveld.

Fra neste år «er» snus skadelig

Helsedirektoratet endrer advarselen på snusboksene.

Varsler dårlig luftkvalitet i Bergen

Bergen (NTB): Det er varslet værforhold som kan gi unormalt dårlig luftkvalitet i Bergen fra lørdag til tirsdag. Kommunen vurderer å sette inn tiltak for å bedre luftkvaliteten.

Hver fjerde gaupe kan felles

Oslo (NTB): I alt 87 gauper kan felles under kvotejakta i år. Det utgjør drøyt en firedel av bestanden i Norge.

Oslo Børs endte så vidt i minus

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i bølger fredag og endte til slutt på 596,19 poeng, ned 0,07 prosent.

Sterkere advarsler på snus

Oslo (NTB): Fra mai endres advarslene på snusbokser. Da skal det ikke lenger stå på boksene at snus «kan være» helseskadelig, men at snus «er helseskadelig og avhengighetsskapende».

Politiet bøtelegges for bruk av batong

Oslo (NTB): Spesialenheten for politisaker ilegger Oslo politidistrikt en bot på 80.000 kroner for å ha satt batonger i munnen på en mann under en anholdelse.

Forskere utvist for å være fare for rikets sikkerhet

Kristiansand (NTB): Norske myndigheter mener to forskere ved Universitetet i Agder (UiA) er en fare for rikets sikkerhet. Nå er de utvist av landet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Trondheim Calling

En trøblete seilas

Tekniske problemer og en værfast bassist gjorde det ikke enkelt for The Fjords.

Konsentrert kaos

Diddaboy fra Steinkjer kunne holdt på hele natta.

Kraftfull debut

Marie Denise er kanskje Trondheim Callings minst rørte artist. Det hindrer likevel ikke artisten fra å bli en av festivalens mest interessante debutanter.