Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

  •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

Brende fordømmer halshogging av journalist

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) sier halshoggingen av amerikaneren Steven Sotloff føyer seg inn i rekken av avskyelige handlinger gjennomført av Den islamske staten (IS).

Kornsilo revnet – 400 tonn korn rant ut over togskinnene

Vestby (NTB): En kornsilo i Vestby i Akershus har revnet. 400 tonn korn har rent ut, det meste over togskinnene. Østfoldbanen er stengt i begge retninger.

Klart borgerlig flertall i ny meningsmåling

Oslo (NTB): På en ny meningsmåling går både Høyre, Frp og Ap fram, men målingen viser at Erna Solbergs regjering fortsatt er avhengig av støttepartiene.

Flere studenter sliter med alvorlige psykiske plager

Oslo (NTB): Hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager, og flere enn én av åtte mestrer ikke studiehverdagen, viser en ny undersøkelse.

Avisbud-meklingen fortsetter

Meklingen mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) holder fortsatt på snart sju timer på overtid.

USAs transportdepartement utsetter Norwegian-søknad

Oslo (NTB): Det amerikanske transportdepartementet utsetter behandlingen av Norwegians søknad om permanent flytillatelse, noe som kan ta opptil et halvt år.

Avisbud-meklingen fortsetter

Oslo (NTB): Meklingen mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) holder fortsatt på snart sju timer på overtid.

En av tre mener Norge bør bidra militært mot IS

Oslo (NTB): I en ny undersøkelse svarer hver tredje av de spurte at Norge bør bidra militært mot opprørsgruppen Den islamske staten (IS) i Irak.

Partifeller ber om avklaring fra Johansen

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen er ønsket som byrådslederkandidat av mange partifeller i Oslo. Nå ber de om et klart svar fra Johansen.

Mann fikk brannskader etter båtbrann i Tønsberg

Tønsberg (NTB): En mann i slutten av 50-årene ble skadd etter at det begynte å brenne i flere båter på Jarlsø Brygge i Tønsberg tirsdag kveld.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus