Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

Billettselskap vil selge svartebørsbilletter

Oslo (NTB): Det norske billettselskapet Billettservice ønsker en lovendring som gjør det lovlig å omsette svartebørsbilletter i Norge.

Legeforeningen reagerer på knebling av yngre leger

Oslo (NTB): Legeforeningen reagerer sterkt på at arbeidsgiverforeningen Spekter ønsker å pålegge yngre sykehusleger taushetsplikt om kritikkverdige forhold.

Norwegian tilbakeviser storstilt aksjesalg

Oslo (NTB): Den svenske næringslivsavisen Dagens Industri skrev torsdag at Bjørn Kjos har solgt Norwegian-aksjer for over 400 millioner kroner denne uka. Norwegian sier dette ikke er riktig.

SAS-sjefen tror bemanningsbyråer overtar

Oslo (NTB): SAS-sjef Rickard Gustafson tror lavprisselskapene ikke kommer til å ansette en eneste pilot på vanlig arbeidskontrakt i framtiden.

Pilotene klare for å diskutere reelt innhold

Oslo (NTB): De streikende pilotenes representanter er fortsatt klare til å møte Norwegian når som helst, men bare dersom det de kaller reelt innhold i tariffavtalen kommer på bordet.

Like uforsonlig mellom Kjos og pilotene etter TV-debatt

Oslo (NTB): Den timelange Debatten på NRK torsdag kveld maktet ikke å føre de stridende partene i Norwegian noe nærmere hverandre. Snarere tvert imot.

Bakkeansatte på Sola permittert

Stavanger (NTB): 57 ansatte i selskapet Aviator ved Stavanger lufthavn Sola ble torsdag permittert som følge av Norwegian-streiken.

Femåring skadd i klatreulykke i Brønnøysund

Brønnøysund (NTB): En gutt på fem år ble brakt til sykehus med lettere skader etter at han falt ned fra en bergvegg i Brønnøysund torsdag.

ESA gransker Helse Nord

Bodø (NTB): EFTAs overvåkingsorgan skal undersøke om Helse Nords innkjøp av IT-tjenester fra selskapet Dips uten anbud, var et brudd på EØS-avtalen.

Opptil 40.000 Norwegian-passasjerer rammes

Oslo (NTB): Streiken blant Norwegian-pilotene gjør at bare et fåtall innenriksfly i Skandinavia går fredag. Totalt rammes mellom 35.000 og 40.000 reisende.

Kosovoalbaner tatt med sju kilo amfetamin

Oslo (NTB): Tollerne fant sju kilo amfetamin i kofferten til en 23 år gammel kosovoalbaner som kom til Oslo med Kiel-ferja tidligere i år.

Kjos avviser påstander om at oppsplitting er ulovlig

Oslo (NTB): Norwegian-boss Bjørn Kjos har fått forsikringer om at han er på juridisk trygg grunn når han splitter opp gruppen av skandinaviske piloter.

To personer MRSA-smittet i Trøndelag

Oslo (NTB): Veterinærinstituttet har påvist antibiotikaresistente bakterier i fem nye svinebesetninger. I tillegg er to personer smittet, begge etter kontakt med griser.

Slutt på boplikt for prester

Oslo (NTB): Boplikten for prester skal avvikles. Som kompensasjon får prestene 50.000 kroner mer i lønn i året.

Nødnummer 113 i Oslo i orden igjen

Oslo (NTB): Det medisinske nødnummeret 113 var delvis ute av drift i Oslo i over to timer torsdag ettermiddag.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

kanonprisen