Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

  •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.

Tesla-omsetning til himmels i Norge i fjor

Oslo (NTB): Omsetningen til selskapet som selger den supersubsidierte luksuselbilen Tesla, økte med over 5.000 prosent i Norge i fjor.

Eget felt for elbiler utredes i Oslo

Oslo (NTB): Miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) i Oslo utreder et forslag om å gjøre om det midtre av de tre feltene på E18 til et eget miljøfelt for elbiler og næringstrafikk.

Død person funnet ved Årungen

Ås (NTB): En død person ble funnet ved sjøen Årungen på grensa mellom Ås og Frogn kommuner i Akershus onsdag kveld.

Oppdrettsgigant får millionbot for overproduksjon av fisk

Oslo (NTB): Marine Harvest har fått 2 millioner kroner i bot for overproduksjon av settefisk.

41 demonstranter tiltalt etter havneprotest

Tromsø (NTB): 41 demonstranter er tiltalt for å ha nektet å vedta et forelegg på 4.000 kroner etter en demonstrasjon ved Tromsø havn.

Flere togstrekninger får bedre tilbud

Oslo (NTB): Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Trønderbanen får et bedre togtilbud fra desember.

MC-fører hentet av luftambulanse etter utforkjøring

Gol (NTB): En MC-fører kjørte av veien ved Brautemo i Gol onsdag kveld. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Luftfartstilsynet: Dårlig sikkerhet på Torp

Sandefjord (NTB): Luftfartstilsynet vil at andre flyplasser i Norge skal lære av feilene ved Torp Sandefjord lufthavn da en 17 år gammel gutt ble funnet død i hjulbrønnen på et KLM-fly i juni.

Forsker: – Faren gir Breivik en talerstol

Oslo (NTB): Gjennom å gjengi et langt brev gir Jens Breivik sønnen, terroristen Anders Behring Breivik, en plattform for spre sin propaganda, mener forsker Lars Gule.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Aqualine er årets bedrift

Gir prispengene til barneklinikken på St. Olavs.