Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

78-åring dømt for vold mot sin dement kone

Asker (NTB): En 78 år gammel mann fra Asker er dømt til seks måneders fengsel for grov vold mot sin demente kone.

Forskere skal undersøke arbeid med flåttpasienter

Kristiansand (NTB): Flåttsenteret ved Sørlandet sykehus skal starte en forskningsstudie av arbeidet til flåttlegen Rolf Luneng.

21 kommuner har sagt nei til flere flyktninger

Oslo (NTB): Mens 232 kommuner har sagt ja til å bosette 10.489 flyktninger, er det 21 som har svart nei på regjeringens spørsmål om å bidra.

Biltema tilbakekaller telt på grunn av kvelningsfare

Biltema tilbakekaller et telt og ber kunder som har kjøpt det om å slutte å bruke det. Grunnen er at dårlig ventilasjon medfører kvelningsfare.

Regjeringen vil øke valgdeltakelsen blant minoriteter

Drammen (NTB) Færre enn halvparten av dem med innvandrerbakgrunn brukte stemmeretten ved forrige kommune- og fylkestingsvalg. Det vil regjeringen endre.

Professor: – Kjøtt kan være like sunt som fisk

Åsnes (NTB): Kjøtt fra dyr som bare spiser gress og ikke tørrfôr, kan inneholde så mye omega-3 at det er like sunt som fisk, sier en professor i husdyrfag.

Obama ser til Norge i klimasaken

Anchorage (NTB-Johan Falnes): USAs president Barack Obama tror klimaproblemet ville vært løst om bare flere land var som Norge.

Torsken: – Det skal lukte fisk i et fiskevær

Torsken (NTB): Politikerne i Torsken i Troms lot seg ikke pille på nesen av hytteeiere som klaget på fiskelukt. Slik skal det nemlig lukte i et fiskevær, mener formannskapet og tillater bygging av flere fiskehjeller.

Oslo domkirke vil ha bort 22. juli-hjerte

Oslo (NTB): Kirkelig fellesråd vil ha bort et stort rødt hjerte som ble satt opp ved Oslo domkirke etter terroren 22. juli. Trist, mener kunstneren og den nasjonale støttegruppen.

Overdosespray kan hindre dødsfall

Bergen (NTB): Over 1.200 personer har fått utdelt en såkalt overdosespray. Nesesprayen, som inneholder en motgift, er brukt 200 ganger i år og kan ha hindret dødsfall.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus