Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

 •   NTB

Helsetilsynet kritiserer barnevernet

Helsetilsynet retter kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i en rekke av landets kommuner. I mer enn 90 prosent av kommunene som ble undersøkt, er det påvist grove feil og mangler.
Leses nå:

Høyre åpner for å justere asylforslag

Oslo (NTB): Det er fortsatt behov for innstramminger i asylpolitikken, men regjeringen er åpen for å gjøre endringer i forslagene, ifølge Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

Fem siktet for grov vold i Marker

Ørje (NTB): Fem menn er pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter et mulig innbrudd på en gård i Marker kommune i Østfold sent tirsdag kveld.

Canal Digital: – Nærmere hverandre

Oslo (NTB): Det har vært bevegelse i forhandlingene med Discovery Networks, opplyser Canal Digital. Forhandlingene er nå inne i en intensiv fase.

Smell for Telenor på sprikende børs

Oslo (NTB): Milliardtap i fjerde kvartal sendte Telenor-aksjen rett ned på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen falt med 0,16 prosent til 530,64 poeng.

Senterpartiet mener Venstre opptrer uklokt

Oslo (NTB): – Uklokt, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum om at Venstre går imot alle de 40 forslagene om asylinnstramminger, til tross for at partiet var en del av asylforliket før jul.

KrF: Innstrammingsforslag må endres

Oslo (NTB): Det må betydelige endringer til i regjeringens forslag til innstramminger i asylpolitikken for at de skal kunne få flertall, ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide.

Venstre sier nei til Listhaugs forslag

Oslo (NTB-Dag Kjørholt og André Lorentsen): Venstres stortingsgruppe sa onsdag ettermiddag nei til innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) innstrammingsforslag i asylpolitikken.

MDG: Venstre burde aldri vært med på forliket

Oslo (NTB): – Det er typisk Venstre å gå fra ja til alt, til nei til alt. Det er åpenbart at de aldri burde gått inn i forliket om innvandringspolitikken, mener MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

Færre barn bortført fra Norge til utlandet

Oslo (NTB): I fjor ble 48 barn bortført fra Norge til utlandet, noe som er elleve færre enn året før. Samtidig økte tallet på barn som ble bortført fra utlandet til Norge.

20-åring fikk ni års fengsel for voldtekter over nett

Lillestrøm (NTB): En 20-åring fra Romerike er i Nedre Romerike tingrett dømt til ni års fengsel for 135 voldtekter over internett.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det opplyser avdelingsdirektør Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Undersøkelsene viser at barnevernsansatte ikke griper ikke selv om det foreligger konkrete opplysninger om grov omsorgssvikt i eget hjem, og i mange av de kommunene der det er påvist lovbrudd, er ikke barnevernet i stand til å gripe inn fordi dette arbeidet ikke er prioritert.

Barneombud Anne Lindboe sier at alle barn skal være sikre på at de får god hjelp når de trenger det. Barneombudet har flere ganger påpekt situasjonen, men sier det er problematisk fordi det lokale selvstyret overlater prioriteringene til lokalpolitikerne.

Derfor foreslår hun en lovendring som forplikter alle kommuner til å ha en akuttberedskap innenfor barnevernet. Hun mener det må være minst fem ansatte innenfor en barnevernsetat. Hvis kommunene er for små, er det nødvendig med interkommunalt samarbeid, sier barneombudet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus