– Vi har nettopp snakket med mannen. Han hadde fått med seg at han hadde vunnet før vi ringte og var helt fra seg av glede, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping til NRK.

Dette er tidenes største premieutbetaling fra Norsk Tipping.

Sydentur

Mannen kjøpte lottokupongen samme dag som han vant med lykketallet 27. Han har spilt fast med den samme rekken hver uke i flere år, og innrømmet at han lenge har irritert seg over at det «alltid» var de som tilsynelatende ikke trengte pengene som vant.

– Han fortalte at de aldri har hatt spesielt mye å rutte med, og at gevinsten kommer som en stor lettelse. De hadde senest i dag sittet og sett på sydenturer, men syntes det så for dyrt ut. Men nå blir det tur til Gran Canaria, avslører Mathisen.

Det var mannens kone som fulgte med på trekningen mens han var ute en liten tur.

– Kona ropte at han måtte komme inn, og at «nå får jeg vondt i hjertet her, jeg tror vi har vunnet», forteller hun.

Vikinglotto-rekken som går inn i historiebøkene er 13-15-27-28-38-39.

Allerede onsdag kveld setter Norsk Tipping ekteparet i kontakt med en uavhengig økonomisk rådgiver.

1:98 millioner sjanse

Forrige gang lykketallet gikk inn, var 14. november i fjor. Da var det en danske og en finne som delte potten. De fikk litt over 57 millioner kroner hver. Det vil si at potten de delte var på drøyt 114 millioner kroner.

Hadde det vært en nordmann som vant, ville det blitt ytterligere 100 millioner kroner i premie fra den norske lykketallspotten.

Etter «norske mål» var dermed potten i november i fjor på drøyt 214 millioner kroner – og det var rekord.

Rent statistisk bør lykketallet slå inn cirka hver 10. uke. Inntil onsdag hadde det ikke skjedd siden uke 1 i år. Da var det til gjengjeld ingen som hadde seks rette, og lykketallspottene forble urørt. Siste gang med utbetaling av lykketallspotten var dermed uke 46 i 2012.

Sannsynligheten for å få seks rette er 1:12,3 millioner. Sannsynligheten for å vinne lykketallspotten er 1:98 millioner.