En politibil måtte kjøre av veien da en polsk trailer kom i mot i feil kjørebane i nordgående retning på E6 i Gudbrandsdalen torsdag i forrige uke. Traileren kom over i motsatt kjørefelt i forbindelse med en forbikjøring.

Politibilen hadde et kamera om bord som filmet hendelsen. Adressa.no fikk tilgang til videoen, som du kan se øverst i denne saken.

Fikk førerkortet tilbake

Sjåføren av traileren var en polsk mann i 30-årene. Han ble fratatt førerkortet, ilagt bot og anmeldt på stedet.

Gudbrandsdalen politidistrikt besluttet imidlertid å gi mannen førerkortet tilbake. Det skriver TV2 på sine nettsteder mandag ettermiddag.

Derfor går nå Norsk Transportarbeiderforbund ifølge TV2.no til anmeldelse av politiet i Gudbrandsdalen. De mener det foregår en forskjellsbehandling av norske og utenlandske trailersjåfører.

- Dette er jo så grovt som det går an. Norske lastebilsjåfører har mistet førerkortet for mye mindre forseelser. Vi kommer til å levere anmeldelsen til Spesialenheten for politisaken tirsdag, sier informasjons- og utredningsansvarlig i Norsk Transportarbeiderforbund Bjørn Sandnes til TV2.no.

Han stiller seg uforstående til at den polske sjåføren fikk førerkortet tilbake etter denne hendelsen.

Følg adressa.no på Facebook her

Måtte kjøre av veien

Polititjenestemannen som kom kjørende mot den polske traileren ble ikke skadet i hendelsen.

- Tjenestemannen hadde ikke annet valg enn å kjøre av veien. Heldigvis var det ikke autovern på stedet, sa operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdalen politidistrikt til Aftenposten etter hendelsen.