- Etter det jeg har hørt har de prøvd å snu med den store båten, noe som aldri har blitt gjort i denne havna før, sier Lars Edvard Hoff.

Han er formann i Havna Småbåtforening. I år er det ti år siden havna ble bygd, og småbåtforeninga hadde attpåtil blitt gjeldfri. Lørdag kveld og natt til søndag satt Hoff i telefonen med politiet og medlemmer av småbåtforeninga.

Halve anlegget ødelagt

Han måtte også snakke med forsikringsselskapet om skadene havna ble påført av sementbåten som mistet kontrollen lørdag kveld.

- Omtrent halve anlegget er mer eller mindre ødelagt. Havna består av stålkonstruksjoner og tre, som har fått skader under med tanke på at bryggene har blitt skøvet. I tillegg har landfester og fortøyninger blitt rykket av, sier Hoff.

Han synes bildene er skremmende og er veldig glad for at det ikke var folk i båtene.

- Det var jo en flott sommerkveld, og da oppholder det seg gjerne folk på havna.

Havna består av om lag 60 båtplasser. Hoff anslår at mellom 20 og 30 plasser har blitt ødelagt av sementbåtens ville ferd.

- Heldigvis var det mange til stede, både politi og andre folk. Jeg tror de fleste av medlemmene har blitt varslet om hendelsen.

- Stort tap

Selv skal han kontakte leverandøren av materialer, slik at han får anlegget oppe og gå igjen i løpet av båtsesongen som er godt i gang, men langt ifra avsluttet.

- Vi kan ikke stå skadelidende i denne saken. Dette føles som et stort tap for oss, men vi har forsikret anlegget. Nå må hver enkelt båteier kontakte forsikringsselskapene sine, mens vi får fikset havna, sier Hoff.

Kritiseres av politiet

Politiet mener de om bord på sementbåten viste dårlig dømmekraft, da det kunne gått riktig ille om det hadde vært personer om bord i småbåtene. Sementbåten kjørte videre uten å varlse politiet. Slik svarer rederiet på kritikken.