– Det var voldsomt mange elgpåkjørsler på en og en halv time, oppsummerer operasjonsleder Lars Erik Besseberg i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Elgpåkjørslene startet i Overhalla like før klokken 18 mandag ettermiddag.

Kraftig sammenstøt

Klokken 17.56 mottok politiet melding fra en person som hadde kjørt på elg mellom Himo og Litj-Amdal. Det ble kun små materielle skader på bilen. Viltnemnda ble kalt ut.

Klokken 18.10 fikk politiet en ny elgmelding, denne gangen fra fylkesvei 509 ved Horseng i Rørvik. Der hadde det vært et kraftig sammenstøt mellom elg og bil. Bilen fikk skader i fronten, men elgen løp videre etter krasjen. Viltnemnda tok over jakten på dyret.

Toget tok elg og rein

Klokken 19.09 ble politiet oppringt av NSB.

- NSB meldte at sørgående tog fra Bodø hadde kjørt på fire elger. To av elgene ble påkjørt 2,5 kilometer nord for Lassemoen, mens to ble påkjørt litt lenger sør. I tillegg hadde det samme toget kjørt på mellom ti og 15 rein ved Mosjøen, forteller Besseberg til adressa.no.

Det drøyt halvannen times lange marerittet for skogens konger ble avsluttet på Skatval. Et eldre ektepar slapp unna elgkrasjen i Voldsdalen på Skatval med små skader på bilen. Elgen derimot ble liggende skadd i veikanten.

- Vi må igjen minne bilførere på å være ekstra forsiktig. Det er enormt mange elger som har blitt påkjørt den siste uka. Heldigvis har det ikke vært noen store personskader. Elgen er stor og tung, så det er et under at ingen blir skadd, sier Besseberg.