Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Næringsdepartementet har fått innsidebot

Oslo (NTB): Nærings- og fiskeridepartementet er ilagt en bot på 1,4 millioner kroner av Økokrim for lekkasje av innsideinformasjon.

Regjeringen reverserer permitteringsreglene

Oslo (NTB): Regjeringen opphever innstrammingen av permitteringsreglene. Bedriftenes lønnsplikt reduseres fra 20 til 10 dager, og den maksimale dagpengeperioden økes fra 26 til 30 uker.

TV 2 får kjøpe C More

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Konkurransetilsynet har godkjent TV 2s oppkjøp av C More. Fotballforbundet bes imidlertid legge til rette for konkurranse om fotballrettigheter.

Søndag må du stille klokka

Natt til søndag stilles klokkene en time fram for å markere overgangen til sommertid. Det betyr at vi går lysere kvelder i møte.

Solberg tar ferie uten asylbarnløsning

Drammen (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) mener det ikke er noe i veien for å gi asylforskriften tilbakevirkende kraft. Hun drar likevel på påskeferie uten å ha løst asylstriden.

Festeavgiften begrenses til drøyt 11.000 kroner

Oslo (NTB): Bortfesterne av tomter kan kreve et engangsløft i festeavgiften ved forlengelse av avtalen, foreslår regjeringen. Samtidig begrenses avgiften til 11.378 kroner per år.

Vegvesenet venter normal helgetrafikk i palmehelga

Oslo (NTB): Påskeutfarten står for døra, men Statens vegvesen venter ikke særlig mye lengre køer enn andre helger.

Forsvarets maktbruk reguleres ved lov

Oslo (NTB): Regjeringen har lagt fram et forslag som regulerer Forsvarets adgang til å bruke makt mot sivilbefolkningen gjennom lov. Blant annet omfatter det pågripelser.

KrF protesterer mot mer søndagshandel

Oslo (NTB:) Regjeringen har pådratt seg KrFs vrede ved inngangen til påskeferie. Forslaget om søndagsåpne butikker provoserer samarbeidspartiet.

Værnes har tapt kampen om nytt flytårnsenter

Bodø får det nye flytårnsenteret.

Tiltalt for drap, likskjending og trusler i Øyer

Lillehammer (NTB): Riksadvokaten har tiltalt Kim Andreas Kristiansen for drap og likskjending av stefaren Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland i august i fjor.

Todelt forslag om søndagsåpne butikker lagt fram

Oslo (NTB): Regjeringen ønsker søndagsåpne butikker, men åpner også for et forslag der kommunene selv skal få bestemme. Forslaget sendes nå på høring.

Høie vil la leger jobbe til de er 80 år

Oslo (NTB): I dag får helsepersonell jobbe til de er 75 år. Grensen bør heves til 80 år, mener helseminister Bent Høie (H).

Dommen i hundedrapssaken ankes

Moss (NTB): Både den tiltalte og aktoratet anker dommen i hundedrapssaken. I Moss tingrett ble den 29-årige mannen dømt til et halvt års fengsel for å ha druknet en hund bundet til en betongblokk.

Universiteter og høyskoler må vise til resultater for å få penger

Oslo (NTB): Regjeringen vil øke den resultatbaserte andelen av finansiering til høyskoler og universiteter fremover.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus