Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

Mann pågrepet under vitneavhør om imam-angrepet

Oslo (NTB-Markus Weisser): Ytterligere en person er pågrepet og siktet for drapsforsøket på imam Nehmat Ali Shah. Imamen ble angrepet utenfor sitt hjem i Oslo i juni.

Kvinne skadd i hyttebrann – mann pågrepet

Hornnes (NTB): En kvinne er fløyet til sykehus etter en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder torsdag morgen. Politiet har pågrepet en mann de mistenker for «å ha tilknytning til brannen».

Tidlig børsoptimisme forduftet

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet med å stige rundt en halv prosent, men etter en halv time var den nesten nede på utgangspunktet igjen og lå på 617,02 poeng, opp beskjedne 0,1 prosent.

Drapssiktet mann fremstilles for fengsling torsdag

Kristiansand/Oslo (NTB-Markus Weisser): En mann som er tiltalt for drapsforsøk på sin fraseparerte kone i Marnardal i Vest-Agder, fremstilles for varetektsfengsling torsdag. Kvinnens tilstand er kritisk, men stabil.

Norske helsemyndigheter overvåker ebolautbrudd

Oslo (NTB): Selv om faren for smitte til Norge er lav, følger norske helsemyndigheter det pågående utbruddet av ebola i Vest-Afrika nøye.

SFO utvider ikke tilbudet under lærerstreiken

Oslo (NTB): Foreldre kan ikke regne med å ha barna sine på skolefritidsordningen (SFO) hele dagen ved en eventuell lærerstreik.

Kystvakten fortsetter samarbeid med Russland

Oslo (NTB): Selv om Norge avbryter alt militært samarbeid med Russland, fortsetter Kystvakten som normalt.

Mann til sykehus etter knivstikking i Oslo

Oslo (NTB): En 25 år gammel mann er innlagt på Ullevål med alvorlige skader etter at han natt til torsdag ble knivstukket i begge armene. En mistenkt er pågrepet i saken.

Ny rekord for norske hvalfangere

Svolvær (NTB): Årets hvalsesong blir den beste siden den norske hvalfangsten startet opp igjen i 1993.

Norsk ungdom sommerjobber 15 timer i strekk

LOs sommerpatrulje har i sommer avdekket at noen ungdommer jobber opp mot 15 timer uten ekstra betaling.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus