Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Dette leses nå:

«Lommemannen» er løslatt

Bergen (NTB): Erik Andersen, kjent som «Lommemannen», ble løslatt før helgen og har flyttet til hjemfylket Hordaland.

Store styrker søker etter savnet i Drammenselva

Krokstadelva (NTB): Mannskaper fra politi, brannvesen og frivillige leter tirsdag kveld etter en savnet mann i Drammenselva.

LO-streiken er over

Oslo (NTB): Handel og Kontors streik blant de ansatte i LO og andre fagforeninger er over. Partene kom til enighet tirsdag kveld.

Blogger krever erstatning i retten etter fengsling

Bergen (NTB): Antifeminist-blogger Eivind Berge krever erstatning fra staten i Nordhordland tingrett, etter å ha sittet 22 dager i fengsel i en sak som senere ble henlagt.

Aps største lokallag vil ha Hadia Tajik som nestleder

Oslo (NTB): Oslo Arbeidersamfunn ønsker seg Hadia Tajik som nestleder i partiet etter Helga Pedersen, som ikke stiller til gjenvalg ved vårens landsmøte.

Vær god mot kjæledyrene – brosjyrer fra Mattilsynet

Oslo (NTB): Nye brosjyrer og retningslinjer fra Mattilsynet skal hjelpe hunde- og katteeiere med å ta godt vare dyrene sine.

Siktet etter Oslo-skyting lot seg ikke avhøre

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Den 53 år gamle norsk-polakken som er siktet for drapsforsøk på Oppsal i Oslo, nektet å la seg avhøre av politiet tirsdag kveld.

Bolstad gjenvalgt som leder i Politiets Fellesforbund

Bodø (NTB): Sigve Bolstad ble tirsdag enstemmig gjenvalgt som leder av Politiets Fellesforbund (PF).

Importerte andunger fra England holdes i isolat

Sandefjord (NTB): En bonde i Telemark har importert andekyllinger fra England. Mattilsynet sier det er liten risiko for fugleinfluensasmitte, men har båndlagt fuglene og krever at de holdes i isolat.

NHO: – Erikssons aldersgrense er symbolpolitikk

Oslo (NTB): Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mener arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag om å heve aldersgrensen i arbeidslivet til 75 år ikke vil føre til at mange blir stående lengre i jobb.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus