Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

Jojo-dag på børsen endte så vidt opp

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp og ned som en jojo på ukens siste børsdag. Da handelen stengte var fasiten en oppgang på 0,1 prosent til 573,58 poeng.

Fylkeslegen vil granske kristent nettsted for homofili-råd

Tromsø (NTB): Fylkeslegen i Troms varsler omfattende gransking av helsearbeidere i Tromsø som gir råd til unge på et nettsted. Nettstedet har fått sterk kritikk for å blant annet være homofiendtlig.

Høyesterett setter ned minstetiden for Alvdal-moren

Oslo (NTB): Alvdal-moren vant fram med sin anke i Høyesterett. Minstetiden i forvaringsdommen til den overgrepsdømte 50-åringen settes ned med to år.

Spesialenheten etterforsker Monika-saken bredt

Oslo (NTB): Spesialenheten for politisaker skal foreta avhør av enkeltpersoner i politiet for å finne ut om noe straffbart har blitt gjort under etterforskningen av dødsfallet til Monika Sviglinskaja (8) i 2011.

Stortingsflertall fornøyd med at EU ikke fulgte Norges klimaråd

Oslo (NTB): EU gjorde rett i å vedta tre ulike klimamål, mener et samlet Storting med unntak av regjeringspartiene. Regjeringen har forsøkt å overtale EU til å droppe to av kravene.

Regnskog-millioner til Guyana

Oslo (NTB): Regjeringen betaler 231 millioner kroner til Guyana for oppnådde resultater innen bevaring av regnskog.

Løven foran Høyesterett skal prege ny 20-kroning

Oslo (NTB): Norges Bank markerer Norges Høyesteretts 200-årsjubileum ved å utgi en 20-krone med en løve som spesialpreg.

Én person kritisk skadd i bilulykke i Østfold

Hobøl (NTB): Én person ble kritisk skadd i en trafikkulykke på E18 ved Elvestad i Østfold fredag ettermiddag. En annen person ble lettere skadd i ulykken.

Politimesteren i Bergen møtte Monika-varslere

Bergen (NTB): De to politijuristene som varslet om ukultur i bergenspolitiet, hadde fredag et møte med politimesteren og rådgivere fra Politidirektoratet.

Frykter at raset i Åndalsnes kommer søndag

Åndalsnes/Oslo (NTB-Hans-Olav Rise): Søndag får Romsdalen dobbelt så mye nedbør som forrige helg. Geologer og meteorologer tror raset fra fjellet Mannen kan komme søndag kveld.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus