Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

PST vil kartlegge nordmenns nettaktivitet

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste vil følge USAs eksempel og lagre informasjon om nordmenns nettbruk. Datatilsynet er imidlertid skeptisk.

NRK har registrert 664 klager på Gaza-dekningen

Oslo (NTB): Siden 1. juni har NRK registrert 664 skriftlige henvendelser på dekningen av Gaza-konflikten. Tar man med telefonhenvendelser er antall klager trolig langt høyere.

Norges Bank: Høye lønninger gir høye priser

Oslo (NTB): Norges Bank tar et oppgjør med myten om Norge som et svindyrt land. Med våre høye lønninger blir ikke prisnivået spesielt høyt, sier seniorrådgiver Einar W. Nordbø.

Ap mest fram på augustmåling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet går mest fram på en fersk meningsmåling for august, mens Høyre faller og Fremskrittspartiet holder stillingen halvannet prosentpoeng under valgresultatet i fjor.

Lokalavis: Videobilder av mann trolig et feilspor

Lillehammer (NTB): Videobilder fra en bensinstasjon på Modum i Østerdalen fra sist torsdag er trolig et feilspor i etterforskningen av drapssaken i Øyer.

Avinor: Nye fly tåler mer aske

Oslo (NTB): Dersom en ny askesky fra Island får det samme omfanget som i 2010, vil konsekvensene for flytrafikken trolig bli langt mindre. Årsaken er ifølge Avinor at nye fly tåler mer aske.

To skadd i ulykke i Suldal

Suldal (NTB): To personer ble skadd i en trafikkulykke på riksvei 13 i Suldal i Rogaland torsdag kveld.

Kraftig økning i antall båttyverier i år

Oslo (NTB): Det ble registrert rundt 700 tyverier av båter, båtutstyr og motorer i første halvår. Samlet har erstatningene økt med en halv gang siden samme periode i fjor, ifølge Finans Norge.

Streikemøter for lærerne også torsdag kveld

Kristiansand (NTB): Også torsdag samlet lærere seg flere steder for å markere seg i forbindelse med streiken. Nærmere 1.000 lærere og sympatisører deltok i en markering på torvet i Kristiansand.

Familien tror utvist Taliban-minister er kidnappet

Oslo (NTB): Familien til Abdul Rauf Mohammad, som ble sendt ut av Norge i sommer, har ikke hørt fra den tidligere Taliban-ministeren på to uker. De tror han er blitt kidnappet i Afghanistan.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus