Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

Mange sauer er for radioaktive til å slaktes

Lillehammer (NTB): Rundt halvparten av sauebøndene i Valdres og Gudbrandsdalen må i høst utsette slaktingen i opptil åtte uker fordi kjøttet i beitedyrene er for radioaktivt til at det kan spises.

Norsk toller funnet død på færøysk båt på Karmøy

Kopervik (NTB): En norsk toller i 50-årene døde søndag kveld under en tollkontroll om bord på en færøysk båt som lå til kai i Kopervik på Karmøy i Rogaland. Politiet etterforsker saken og avhører mannskapet.

Hver femte ungdom i Hordaland har farlige rusvaner

Bergen (NTB): En av fem ungdommer har et rusbruk som kan indikere begynnende rusproblemer, ifølge en ny undersøkelse.

– Jødiske barn i Norge er redde

Oslo (NTB): Jødiske barn i Norge er redde på grunn av sin trostilhørighet, sier kilder i det jødiske miljøet i Oslo.

240 millioner kroner samlet inn til TV-aksjonen

Oslo (NTB-Hege Wallenius og André Lorentsen): Natt til mandag var det kommet inn i alt 239.818.529 kroner til TV-aksjonen 2014. Beløpet, som er ny rekord, tilsvarer nesten 47 kroner per innbygger.

Ber forsvarsministeren trekke sikkerhetsinstruks

Oslo (NTB): Anniken Huitfeldt (Ap) sier hun forventer at forsvarsministeren trekker tilbake instruksen som gjør at mange ungdommer med minoritetsbakgrunn ikke får sikkerhetsklarering slik at de kan avtjene verneplikten.

Mann funnet død i sjøen i Selje

Selje (NTB): En eldre mann er erklært død etter at han søndag kveld funnet livløs i sjøen i Selje kommune i Sogn og Fjordane.

Mann tiltalt for voldtekt, menneskehandel og hallikvirksomhet

Drammen (NTB): En omfattende sedelighetssak starter i Drammen tingrett mandag. En mann i 40-årene er tiltalt for blant annet voldtekter av ei jente under 16 år, samt for menneskehandel og spredning av overgrepsbilder og -filmer.

– Svensk ubåtjakt – som å lete etter nåla i høystakken

Oslo (NTB): Svenskene jakt på en mulig ubåt er som å prøve å finne nåla i høystakken, bekrefter Nils Størkersen, forskningssjef ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

Ikke noe kriminelt bak dødsfall i hotellgarasje i Oslo

Oslo (NTB): Mannen som ble funnet død i hotellgarasjen til Royal Christiania hotell i Oslo sentrum søndag, ble ikke utsatt for noe kriminelt, opplyser politiet.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

- Lettere å lage gull-lag

Les «Slik spilte Rosenborg» og «Dagens Ivers» her.

Kamp om hotellgjestene

P-hotelsgründer Frode Hofstad lykkes i Oslo og Bergen, men taper penger på hjemmebane.

Seier og nederlag på Lerkendal