Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Betew og Harnes fortsatt i varetekt

Oslo (NTB): Metkel Betew og Lars Harnes må fortsatt sitte i varetekt, har Oslo tingrett avgjort. De to er siktet for å planlegge drap, i tillegg til at Betew er siktet for narkotikakriminalitet og å ha planlagt ran.

Gutt falt gjennom isen – kjørt til sykehus

Kristiansand (NTB): En 12 år gutt er sendt til sykehus etter å ha blitt hentet livløs opp fra vannet ved Ve skole i Kristiansand.

Henla anmeldelse etter brukollaps i Holmestrand

Holmestrand (NTB): Politiet har henlagt saken mot en grunneier og en entreprenør i forbindelse med at Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand kollapset i fjor.

12 menn bøtelagt etter fotballslagsmål

Bergen (NTB): Nesten to år etter at Brann og Vålerenga kjempet på banen, er 12 menn bøtelagt for et masseslagsmål etter kampen blant såkalte casuals.

Atskillig færre gir sovemedisin til småbarn

Oslo (NTB): Den særnorske praksisen med å gi allergimedisin mot søvnproblemer til småbarn har gått dramatisk ned.

Gutt hentet livløs opp fra vannet i Kristiansand

En gutt er sendt til sykehus etter å ha blitt hentet livløs opp fra vannet ved Ve skole i Kristiansand.

Politiet vil ikke løslate korrupsjonssiktet i Drammen

Drammen (NTB): Politiet ber om fire nye uker i varetekt for den kvinnelige saksbehandleren i Drammen kommune som er siktet for grov korrupsjon.

Skuffende Telenor-resultat etter nedskriving i Danmark

Oslo (NTB-Steinar Rostad Breivik): Telenors inntekter vokser, men en milliardnedskrivning i Danmark svekker resultatet i fjerde kvartal 2015.

Solberg ikke enig i alle Listhaugs uttalelser

Oslo (NTB): Det er ikke alt innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har uttalt, som statsminister Erna Solberg (H) er enig i.

Økt antall tvangsreturer i januar

Oslo (NTB): Politiets utlendingsenhet (PU) gjennomførte 10 prosent flere tvangsutsendinger i januar enn i samme måned i fjor.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus