Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Mann kritisk skadd i ulykke ved oppdrettsanlegg

Fitjar (NTB): En 44 år gammel mann ble kritisk skadd i en ulykke ved et oppdrettsanlegg i Fitjar i Sunnhordland mandag formiddag.

Saken mot Trude Drevland gjenopptas

Bergen (NTB): Politimesteren i Hordaland har fått beskjed fra statsadvokaten om å gjenoppta undersøkelsessaken mot Bergens ordfører Trude Drevland (H).

Ukestart i pluss på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start mandag formiddag, men deretter steg den jevnt og trutt gjennom dagen. Indeksen endte på 594,10 poeng – opp 0,12 prosent.

Torgersen-saken får ikke ny behandling

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Gjenopptakelseskommisjonen vil ikke behandle saken til Fredrik Fasting Torgersen på nytt, melder NRK.

Fire uker i varetekt for drapssiktet i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): Den 49 år gamle mannen som er siktet for å ha tatt livet av kona (43) i Songdalen i Vest-Agder, er varetektsfengslet i fire uker.

En kritisk skadd i trafikkulykke ved Svinesund

Halden (NTB): En person er kritisk skadd og tre lettere skadd i en trafikkulykke ved Svinesundparken i Østfold mandag.

NOAS-sjef: – Smålig av Erna Solberg

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg vil fortsette å tvangsreturnere syriske flyktninger til deres første ankomstland i Europa. Direkte smålig, mener generalsekretær Ann-Magritt Austenå i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Mann pågrepet for ran i bolig med barn alene

Oslo (NTB): En mann er pågrepet for grovt ran i en leilighet på Rodeløkka i Oslo der et barn var alene hjemme for halvannen uke siden. Han er også siktet for å ha blottet seg.

Norge starter ny dialog med Russland

Oslo (NTB): Med tung nordisk deltakelse og Thorvald Stoltenberg som nøkkelspiller forsøker Norge å sparke i gang en ny dialog med Russland.

Færre døde på veiene i sommermånedene

Oslo (NTB): 42 personer mistet livet i trafikken i sommermånedene i år, en nedgang på 22 prosent fra i fjor.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus