Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

Bred støtte til Irak-bidraget på Stortinget

SV og Senterpartiet sier nei, men Stortingets øvrige partier støtter regjeringens beslutning om å sende 195 soldater til Irak og Afghanistan.

Norge sender soldater til Irak og Afghanistan

Oslo (NTB): Norge skal sende 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan, bekrefter statsminister Erna Solberg (H) torsdag.

Norge sender soldater til Irak og Afghanistan

Norge skal sende 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan, bekrefter statsminister Erna Solberg (H) torsdag.

Sp støtter ikke norsk militær innsats i Irak

Oslo (NTB): Senterpartiet støtter ikke at Norge bidrar militært i Irak, sier partiets parlamentariske leder Liv Signe Navarsete.

Asker-drapet: Obduksjon ga ikke entydig dødsårsak

Sandvika (NTB): Utover å underbygge at 30 år gamle Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept, gir ikke obduksjonsrapporten noe entydig svar på hva som forårsaket selve dødsfallet.

Mann siktet etter at moren ble funnet død

Barkåker (NTB): Sønnen (46) til en kvinne (73) som ble funnet død i Barkåker i Vestfold torsdag, er siktet for ikke å ha hjulpet en hjelpeløs person, opplyser politiet.

Ektemannen siktet for drapet på kvinne på Hamar

Politiet mener det var ektemannen som drepte en 27 år gammel kvinne på Hamar tirsdag. Mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag.

Schibsted til værs og Orkla rett ned på svak børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,8 prosent til 581,06 poeng torsdag. Schibsted leverte gode resultater og fikk en pen utvikling, mens markedet straffet Orkla for selskapets kvartalstall.

Ektemannen pågrepet etter drapet på kvinne på Hamar

Hamar (NTB): Politiet har pågrepet ektemannen til en 27 år gammel kvinne fra Afghanistan som tirsdag ble funnet drept på Hamar.

Mange får flytte hjem, men flomdramaet er ikke over

Flåm/Oslo (NTB-Hans-Olav Rise): Det verste er over i de flomrammede områdene på Vestlandet, men både infrastruktur og flere hus kan gå med i etterdønningene.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus