Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

To havnet i vannet i båtulykke utenfor Hitra

Sandstad (NTB): To personer havnet i vannet da en båt kantret utenfor Hitra.

Person skadd i snøscooterulykke i Siljan

Siljan (NTB): En person ble skadd i en snøscooterulykke i Opdalen i Siljan kommune i Telemark lørdag.

Ingen tatt av snøras i Sogndalsdalen

Sogndal (NTB): Ingen mennesker ble tatt da det gikk flere ras i et fjellområde vest for Sogndal skisenter i Sogn og Fjordane lørdag.

Posten slet med nettverksfeil

Nettsidene nede i over to timer.

Redd Barna: Dobbeltmoralsk av Norge å ta betalt for fødsler

Oslo (NTB): Norge arbeider for å gi kvinner i fattige land tilgang til fødselshjelp, men krever titusener av papirløse som føder på norske sykehus. Dobbeltmoralsk, mener Redd Barna.

KrF skal bruke «alle virkemidler» mot søndagsåpent

Oslo (NTB): Med alle tilgjengelige politiske virkemidler skal KrF kjempe mot regjeringens forslag om søndagsåpne butikker.

KrF varsler asylhøring med tøffe spørsmål

Gardermoen (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide lover tøffe spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp) under asylhøringen i Stortinget til uka.

184 barn forsvunnet fra asylmottak i Norge

Hver uke forsvinner barn fra norske asylmottak. De siste tre årene har i alt 184 enslige mindreårige asylsøkere forsvunnet, viser nye tall fra UDI.

14-åring knivstakk gutt og angrep politiet

Sandnes (NTB): En 14 år gammel gutt knivstakk en annen gutt (17) og angrep senere to politifolk som rykket ut til hendelsen i Sandnes i Rogaland.

Mann mistenkt for mordbrannforsøk nekter å la seg avhøre

Hamar (NTB): Politiet bekrefter at de vil avhøre en 38 år gammel mann som er mistenkt for mordbrannforsøk mot sorenskriveren på Hamar. Men mannen nekter å forklare seg.

184 barn forsvunnet fra asylmottak i Norge

Oslo (NTB): Hver uke forsvinner barn fra norske asylmottak. De siste tre årene har i alt 184 enslige mindreårige asylsøkere forsvunnet, viser nye tall fra UDI.

Over to milliarder utbetalt til bilbranner siden 2003

Oslo (NTB): Dårlig vask av motoren pekes ut som hovedårsak til at ti biler i gjennomsnitt brant hver eneste dag i Norge i fjor.

Anundsen avviser planer om Krekar-instruks

Justisminister Anders Anundsen (Frp) avviser at han hadde planer om å instruere politiet om hvor mulla Krekar skulle tvangsbosettes.

Anundsen avviser planer om Krekar-instruks

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) avviser at han hadde planer om å instruere politiet om hvor mulla Krekar skulle tvangsbosettes.

Ofotbanen gjenåpnet

Narvik (NTB): Ofotbanen ble lørdag morgen åpnet igjen etter å ha vært stengt siden torsdag kveld, opplyser Jernbaneverket.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus