Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Liten støtte til Aps vaksinepåbud

Oslo (NTB-Bibiana Piene): Senterpartiet sier klart nei til Arbeiderpartiets forslag om å innføre forsøk med obligatorisk vaksinering av barn i Oslo. Også SV er skeptisk, mens Venstre teller på knappene.

Kollektivløft skal gi Ap seier i storbyene

Oslo (NTB-Mats Rønning): Arbeiderpartiet vil at staten betaler opptil 70 prosent av regningen for kollektivsatsing i de fire største norske byene. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er ikke imponert.

Brasils regnskog drøftes i Oslo

Oslo (NTB): Regnskogsamarbeidet står på dagsordenen når klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) møter sin brasilianske kollega i Oslo mandag.

Ap-sekretær ut mot trakassering

Oslo (NTB): Å være kvinne i politikken kan by på påkjenninger som mannlige politikere i mindre grad blir møtt med, påpeker Arbeiderpartiets nyvalgte partisekretær Kjersti Stenseng.

Russlands visestatsminister har forlatt Svalbard

Longyearbyen (NTB): Russlands visestatsminister Dmitrij Rogozin har forlatt Svalbard og satt kursen for Nordpolen, ifølge Barents Observer. Norge venter fortsatt på en forklaring fra russerne.

Mann omkom i trafikkulykke i Steinkjer

Steinkjer (NTB): En mann fra Nord-Trøndelag mistet livet da en personbil kolliderte med et vogntog på E6 i Steinkjer søndag ettermiddag, opplyser politiet.

Savnede seilere søkte ly på Hvaler

Larvik (NTB): De to mennene som ble meldt savnet under en seiltur fra Larvik til Halden, søkte ly på Hvaler da de fikk problemer med motoren. Mennene er i god behold.

Høie advarer mot tvangsvaksinering

Oslo (NTB): Helseminister Bent Høie (H) har ingen planer om å jobbe for å innføre forsøk med obligatorisk vaksinering av barn i Oslo. Han tror ikke Arbeiderpartiets landsmøtevedtak noen gang blir satt ut i livet.

Ap fastholder nei til nedsalg i Statskog

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet slår fast at det er uaktuelt å støtte salg av Statskogs eiendommer. De ber om at forslagene om delprivatisering og oppsplitting av selskapet skrinlegges.

Vil slippe til elsykler i utmarka

Elsykler bør tillates i utmark der andre motorkjøretøyer er forbudt, mener Miljødirektoratet.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus