Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Dette leses nå:

Partene møtes igjen 02.15

Oslo (NTB): Budsjettpartene på Stortinget gjenopptar forhandlingene 02.15 i natt, opplyser Frps kommunikasjonsavdeling til NTB.

Politiet fant ti kilo dynamitt i garasje på Voss

Voss (NTB): Politiet fant torsdag kveld ti kilo dynamitt i en garasje på Voss. Sju nabohus ble evakuert mens bombegruppen fra politiet sikret sprengstoffet.

Optimistiske budsjettkamerater møtes igjen i natt

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Etter et tre timer langt forhandlingsmøte torsdag kveld var det optimisme å spore hos alle fire partier. Partene møtes igjen i løpet av natten.

Geir Lippestad starter kommunikasjonsbyrå

Oslo (NTB): Breivik-forsvarer Geir Lippestad (50) starter kommunikasjonsbyrå. Lippestad skal selge såkalt verdikommunikasjon til bedrifter og organisasjoner i tunge omstillingsprosesser.

Frp nede på 10-tallet i ny måling

Oslo (NTB): Frp faller 1,5 prosentpoeng og får en oppslutning på 10,7 prosent i Dagens Næringslivs måling for november. For første gang siden 1997 er partiet nede på 10-tallet.

PST og UDI sammen mot asylsøknader fra terrorister

Oslo (NTB): PST frykter at terrorister fra Syria skal komme til Norge, og har etablert nye samarbeidsrutiner med Utlendingsdirektoratet og Politiets utlendingsenhet.

Norge lover 800 millioner kroner til FNs klimafond

Oslo (NTB): Norge vil i løpet av de neste fire årene gi i alt 800 millioner kroner til Det grønne klimafondet.

Arkitekturpris til Reiulf Ramstad

Oslo (NTB): Reiulf Ramstad får Jacobprisen for sin nyskapende arkitektur.

Fortsatt isolasjon for drapssiktet i Ålesund

Ålesund (NTB): Mannen som er siktet for forsettlig drap på en 35-åring i Spjelkavik i Ålesund, må fortsatt sitte varetektsfengslet i isolasjon. To andre menn og en kvinne er også siktet i saken.

Ansatte i SV og Arbeiderpartiet tas trolig ut i streik

Oslo (NTB): Flere medier venter at LO-foreningen Handel og Kontor varsler en opptrapping av streiken fredag. Ansatte i Arbeiderpartiet og SV er trolig de neste som tas ut.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus