Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

Ingen funnet etter snøras på riksvei 13

Bergen (NTB): Ingen personer er funnet etter at det tirsdag kveld gikk et stort snøras over riksvei 13 ved Kvassdalen i Myrkdalen i Hordaland. Søket er nå avsluttet.

Næringslivet fornøyd med EU-ministeren

Oslo (NTB): Næringslivet er etter et halvt år fornøyd med innsatsen til EU- og EØS-minister Vidar Helgesen (H). Bondelaget er imidlertid svært misfornøyd.

Mann pågrepet etter flere branner i Bodø

Bodø (NTB): En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha stått bak flere branner i Bodø tirsdag kveld.

Savnet skiløper til rette i Rogaland

Ålgård (NTB): En 49 år gammel kvinne som ble meldt savnet i Rogaland etter en skitur, ble funnet av et redningshelikopter og hentet ned med snøscooter.

Tog kolliderte med bil på Raumabanen

Lesja (NTB): Ingen personer ble skadd da et tog kolliderte med en personbil på Raumabanen mellom Lesja og Bjorli tirsdag kveld.

Smuglerbamser kan bli gitt til sykehus

Svinesund (NTB): Tollerne på Svinesund beslagla lørdag 100.000 bamser som var skjult i vegger og tak på kjøretøy som tilhører et tivoli. Bamsene kan nå bli donert til sykehus.

Fem til ni års fengsel for sju medlemmer i narkoliga

Bergen (NTB): Sju menn er i Bergen tingrett dømt til mellom fem og ni års fengsel for smugling av amfetamin, hasj og piller fra Sverige.

Tre menn dømt for gruppevoldtekt

Halden (NTB): To menn er dømt til fem år og fire måneders fengsel etter en gruppevoldtekt av en kvinne i Halden i fjor sommer. En tredje mann er dømt til tre år og åtte måneders fengsel.

Sp: – Norge kan mekle mellom Russland og Ukraina

Oslo (NTB): Senterpartiets Liv Signe Navarsete mener Norge bør tilby Russland og Ukraina å mekle i konflikten mellom de to landene.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus