Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

Øyer-drapet: Fengslingsmøtet flyttet til Gjøvik

Lillehammer (NTB): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) framstilles for varetekt mandag klokken 14.30 i Gjøvik tingrett. Fengslingsmøtet er flyttet fra Lillehammer av habilitetshensyn.

Kraftig prishopp på OBOS-boliger i august

Oslo (NTB): Prisene på OBOS-boliger steg med 5,9 prosent fra juli til august. Prisveksten er overraskende høy, mener kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

Eidsvollsbygningen endelig fredet

Eidsvoll (NTB): 153 år etter at staten overtok eiendommen, ble den historiske Eidsvollsbygningen endelig fredet mandag.

Mann (79) omkom i drukningsulykke i Telemark

Bamble (NTB): En 79 år gammel mann døde etter å ha falt utfor en brygge og havnet i vannet i Bamble i Telemark mandag formiddag.

Elevene fornøyd med løsning på lærerkonflikten

Oslo (NTB): Elevorganisasjonen er fornøyd med at lærerstreiken nå er avsluttet, og sier det var på høy tid at partene ble enige om en avtale.

Laveste studielånsrente noensinne

Oslo (NTB): Den flytende renta i Statens Lånekasse vil fra 1. november være på 2,178 prosent, den laveste renta i Lånekassens historie.

Ber om 15 års fengsel i drapssak i Sarpsborg

Sarpsborg (NTB): Aktor la mandag ned påstand om 15 års fengsel for 26-åringen som er tiltalt for forsettlig drap på en 30 år gammel mann i Sarpsborg.

Siv Jensen sa ikke unnskyld til Hadia Tajik

Oslo (NTB): Frp-leder Siv Jensen mener Frp-representant Ulf Leirstein (Frp) gikk over streken da han trykket «liker» på ytringer som beskrives som hatefulle mot Hadia Tajik (Ap).

– DNA-bevis knytter siktet 18-åring til overgrep mot seksåring

Bergen (NTB): Politiet skal ha klart å rekonstruere en fullstendig DNA-profil fra 18-åringen som skal ha forgrepet seg på den seks år gamle jenta i Åsane. Profilen skal være identisk med den siktede 18-åringen i saken.

Norsk Hercules-fly drar til Nord-Irak

Oslo (NTB): Det norske Hercules-flyet som skal bidra med nødhjelp til Nord-Irak er klar for å starte oppdraget.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus