Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Motorsykkel og lastebil kolliderte i Romsdalen

Romsdalen (NTB): En motorsyklist får livreddende førstehjelp på stedet etter en kollisjon med en lastebil på E136 mellom Trollveggen og Horgheim i Romsdalen. Veien er stengt.

Mann fløyet til sykehus etter MC-ulykke i Telemark

Lunde (NTB): En mannlig MC-fører er fløyet til sykehus med luftambulanse etter at han kjørte inn i fjellveggen ved fylkesvei 109 ved Lunde i Telemark.

Rasrammet bygd gjorde inntrykk på samferdselsministeren

Vaksdal (NTB): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk se rasområdene i Vaksdal på nært hold da han var på befaring mandag.

Mann i 60-årene fløyet til St. Olavs etter utforkjøring

Fossbergom (NTB): En mann i 60-årene er fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim etter å ha kjørt av veien med motorsykkel i Bøverdalen i Lom.

Drapssiktet på Gjøvik varetektsfengslet i to uker

Gjøvik (NTB): Mannen som er siktet for forsettlig drap på sin egen bror i Gjøvik ble mandag varetektsfengslet i to uker.

Thomas Müller anker drapsdommen til Høyesterett

Drapsdømte Thomas Müller anker dommen på 21 års fengsel for voldtekt og overlagt drap på sin kone Agnes Elisabeth Müller til Høyesterett.

Thomas Müller anker drapsdommen til Høyesterett

Stavanger (NTB): Drapsdømte Thomas Müller anker dommen på 21 års fengsel for voldtekt og overlagt drap på sin kone Agnes Elisabeth Müller til Høyesterett.

Stor jagerflyøvelse i gang i Norden

Bodø (NTB): Rundt 100 fly fra ni ulike land er samlet til en av Europas største jagerflyøvelser, som finner sted i Norge, Sverige og Finland fra mandag.

Amerikaner livstruende skadd etter dykking utenfor Træna

Træna (NTB): En amerikansk mann i 60-årene er livstruende skadd etter et dykk fra et cruiseskip utenfor Træna i Nordland søndag kveld.

Gjerningsmann fortsatt på frifot etter skyting i Trondheim

Trondheim (NTB– Hans-Olav Rise): To personer har blitt sjekket ut av saken etter at en mann skjøt med øvingsammunisjon i Trondheim sentrum natt til mandag. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, opplyser politiet.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus