Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Farsund

Farsund (NTB): En mann i 20-årene ligger på sykehus med alvorlige skader etter en arbeidsulykke ved bildelfabrikken Farsund Aluminium Casting på Lista.

Solslyng stenger flere jernbanestrekninger

Oslo (NTB-Hege Wallenius): Flere togstrekninger er stengt onsdag kveld og en rekke tog er forsinket på grunn av eller fare for solslyng. Flere stengninger kan bli innført på kort varsel, opplyser Jernbaneverket.

Brann under høyspentledning i Østfold

Kirkebygden (NTB): Det brenner under en høyspentledning i Våler i Østfold. Anslagsvis 15-20 mål skog er tatt av flammene.

Over 2.000 mennesker i Gaza-demonstrasjon i Oslo

Oslo (NTB-Markus Weisser): Anslagsvis 2.250 mennesker hadde møtt fram til Gaza-demonstrasjonen i Oslo. Ved den israelske ambassaden var det appeller, men det hele har skjedd uten sammenstøt.

Mann hardt skadd i frontkollisjon i Telemark

Fyresdal (NTB): En mann i 40-årene fra Tokke ble hardt skadd i en frontkollisjon i Hauggrend i Telemark onsdag ettermiddag.

Telenor sørget for børsoppgang

Oslo (NTB): De store selskapene gjorde det blandet på Oslo Børs onsdag. Kraftig oppgang for Telenor bidro likevel til at hovedindeksen endte med en oppgang på 0,34 prosent – til 626,80 poeng.

Legevakten: – Se til hverandre i varmen

Oslo (NTB): Legevakten i Oslo melder om en økning av folk som kommer inn med dehydrering som følge av det varme været. Rådet er enkelt: Se til hverandre, og sørg for å drikke nok.

Fortsatt varetekt for to terrorsiktede menn

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): To terrorsiktede menn på 27 og 29 år må sitte i varetekt i fire nye uker. De skal ifølge PST ha planlagt å slutte seg til terrorgruppen ISIL.

Delfin døde under redningsaksjon

Kallestadvik (NTB): Det ble ingen lykkelig utgang da delfinen Delfi skulle frigjøres for fiskesnøret den hadde surret seg inn i. Delfi døde av stress under redningsforsøket.

Over 2.000 feirer Prøysens hundreårsdag

Ringsaker (NTB): Til kjente og kjære strofer signert Alf Prøysen selv, ble det nye Prøysenhuset åpnet og forfatteren hedret på dagen han ville fylt hundre år.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus