Gå til mobilutgaven
forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Tre menn dømt for å ha støttet IS i Syria

Oslo (NTB): Tre menn er i Høyesterett dømt til fengselsstraffer fra sju måneder til fire år og seks måneder for terrortilknytning og for å ha støttet IS i Syria.

Tiltalt for misbruk av psykisk utviklingshemmet jente (12)

Sandnes (NTB): En 68 år gammel mann fra Rogaland er tiltalt for en rekke grove overgrep mot en psykisk utviklingshemmet jente.

To gaupeunger født i Dyreparken

Kristiansand (NTB): To friske og fine gaupeunger er født i Dyreparken i Kristiansand.

Anker dom på 13 års fengsel for drap på kona

Kristiansand (NTB): En 50 år gammel mann fra Syria som i Kristiansand tingrett ble dømt til 13 års fengsel for å ha kvalt kona med en skolisse, anker dommen.

Industrikonsern konkurs – 92 mister jobben

Oslo (NTB): 92 personer, og ikke 540, mister jobben etter at deler av industrikonsernet Bandak har begjært oppbud, opplyser selskapet til NTB.

Urmaker i Lillestrøm ranet

Lillestrøm (NTB): En urmaker i Lillestrøm ble ranet tirsdag formiddag. De to ranerne fikk med seg en rekke dyre klokker før de løp fra stedet.

Ny opptrapping i drivstoffstreiken fra onsdag

Oslo (NTB): Drivstoffstreiken trappes opp onsdag morgen, og allerede søndag varsles en ytterligere opptrapping.

Omkamp om kommunesammenslåing i Rømskog

Rømskog (NTB): Fylkesmannen i Østfold opphever Rømskog kommunestyres nei til sammenslåing med Aurskog-Høland etter at en politiker ble erklært inhabil på feil grunnlag.

Mann funnet med alvorlige skader i garasje i Alta

Alta (NTB): Politiet har innledet etterforskning etter at en mann i begynnelsen av 30-årene ble funnet hardt skadd i en garasje i Alta natt til tirsdag.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus