Gå til mobilutgaven
forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Far mishandlet familien i 13 år – fikk tre år i fengsel

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i tre år for å ha mishandlet kona og de fem barna over en periode på 13 år.

Neste sommer kan du trolig bruke slike fritt i Norge

Regjeringen vil bringe i havn hele regelverket, så fra og med neste sommer kan du etter alt å dømme bruke vannscooter i Norge på lik linje med andre fritidsbåter.

Regjeringen vil fjerne regelverket for vannscootere

Kristiansand (NTB): Regjeringen vil bringe i havn hele regelverket, så fra og med neste sommer kan du etter alt å dømme bruke vannscooter i Norge på lik linje med andre fritidsbåter.

Familiefar dømt til 13 års fengsel for voldtekt av døtre

Drammen (NTB): En 46 år gammel mann er av Borgarting lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for voldtekt av sine egne døtre og for grov vold og trusler mot hele familien.

Bøndene innleder forhandlinger med staten

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): 770 millioner kroner skiller mellom krav og tilbud når bondeorganisasjonene innleder forhandlinger med staten i årets jordbruksoppgjør lørdag.

Forretninger føler seg presset til halalsertifisering

Oslo (NTB): Islamsk Råd Norge (IRN) anklages for å presse forretninger til å kjøpe halalsertifisering. Organisasjonen avviser anklagene på det sterkeste.

Oslo Børs på stedet hvil

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt det meste av fredagen, men hentet seg inn den siste timen. Ved børsslutt lå indeksen på 595,94 poeng, opp 0,06 prosent fra torsdag.

Nye konfrontasjoner foran streikerammet hotell

Oslo (NTB): For andre dag på rad blokkerte en rekke streikende fra Fellesforbundet inngangen for gjester på et hotell i Oslo som har åpnet dørene igjen.

To menn varetektsfengslet etter skyteepisode i Strømmen

Lillestrøm (NTB): To menn er nå fengslet og siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Strømmen sist helg.

Russlands ambassadør til Norge slutter i jobben

Oslo (NTB): Russlands ambassadør til Norge, Viatsjeslav Alfredovitsj Pavlovskij, avslutter sin periode som ambassadør og reiser hjem til Russland.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus