Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

  •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.

En person omkom i frontkollisjon med vogntog

Tvedestrand (NTB): En person omkom i en kollisjon mellom en bil og et vogntog på E18 i Songe i Tvedestrand kommune fredag ettermiddag.

50-100 personer evakuert fra Høgskolen i Hedmark

Hamar (NTB): Opptil 100 personer ble fredag ettermiddag evakuert fra et bygg tilknyttet Høgskolen i Hedmark i Hamar etter at det ble hørt et «drønn» i bygget. Bygningen skal undersøkes i helgen.

Sønn siktet for drapsforsøk i Oslo

Oslo (NTB): En mann og sønnen hans er alvorlig skadd etter en voldsepisode på Bekkelaget i Oslo. En yngre sønn på 17 år satt fredag ettermiddag i avhør, siktet for drapsforsøk.

Unison oppslutning i Oslo Ap om Johansen som byrådsleder

Oslo (NTB): Samtlige lokallag som har en mening om hvem som bør bli Oslo Aps kandidat til byrådsleder, stiller seg bak partisekretær Raymond Johansen.

Seadrill tok Oslo Børs med seg i fallet

Oslo (NTB): Tor Olav Trøim sier farvel til riggselskapet Seadrill. Nyheten sendte både selskapet og Oslo Børs i rødt fredag.

Minst 250 må gå i Fredriksen-eide North Atlantic Drilling

Stavanger (NTB): Minst 250 ansatte i John Fredriksens North Atlantic Drilling må slutte i jobbene sine, ifølge fagforeningen SAFE.

Nerdrum må forberede seg på fengsel

Oslo (NTB-Peter Tálos/Ole Henrik Tveten): Høyesterett har avvist å behandle anken i straffesaken der kunstner Odd Nerdrum (70) ba om å få slippe soning i fengsel etter at han ble dømt for skattesvik.

Ytterligere en pågrepet etter knivstikking i Trondheim

Trondheim (NTB): Politiet har pågrepet ytterligere en person etter knivstikkepisoden på Lade i Trondheim torsdag kveld.

250 sykehusansatte kan gå ut i streik

Oslo (NTB): Fagforbundet Akademikerne vil ta ut 250 sykehusansatte i streik hvis ikke meklingen med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter fører fram. Fristen er natt til torsdag 25. september.

Forvaringsdom blir stående for Aksla-drapsmann

Ålesund/Oslo (NTB-Laila Nguyen): Frostating lagmannsrett har forkastet anken til Paco Dan Danielsen (24) som ble dømt til forvaring i 21 år etter drapet på Anja Weløy Aarseth.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus