Gå til mobilutgaven
forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Mann alvorlig skadd i båtulykke i Iveland

Birketveit (NTB): En mann er alvorlig skadd etter at båten han og en annen satt i, kjørte på et skjær i innsjøen Oggevatn mellom kommunene Birkenes og Iveland i Aust-Agder natt til lørdag.

Åtte personer tiltalt for omfattende tyverier og heleri

Oslo (NTB): Åtte personer må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha brutt seg inn i biler og stjålet over 50 innebygde GPS-er og andre verdisaker.

To menn tiltalt for angrep på overgrepsdømt

Sandvika (NTB): To menn er tiltalt for å ha brutt seg inn hos enn overgrepsdømt mann i Bærum og banket ham opp.

Fare for skogbrann og oversvømmelser på Vestlandet

Oslo (NTB): Det er lokalt stor fare for skog- og gressbrann i Sogn og Fjordane lørdag ettermiddag. Men skulle det først begynne å brenne, er det godt mulig at naturen klarer å ordne opp selv.

Ombud mener VG og Nettavisen bryter loven

Forbrukerombudet gjennomførte i en maiuke en aksjon mot skjult reklame i Norges fire største nettaviser. Ombudet mener VG og Nettavisen bryter loven.

Flere SAS-flygninger tross flyavgiften

Oslo (NTB): SAS har satt opp en lang rekke nye avganger i vinter til tross for protestene mot den nye passasjeravgiften og frykten for svekket salg av flybilletter.

To av disse fire toppene må ut

- To menn kan godt sitte på toppen av nye Trøndelag, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik. Han mener det er viktigere med én fra hvert fylke, enn én av hvert kjønn i de to toppstillingene.

Tenåringer pågrepet etter biljakt i Troms

Tromsø (NTB): Politiet måtte ta i bruk spikermatte for å stanse en bil de hadde jaktet på i mange mil i Troms natt til lørdag.

Mann omkom i ATV-ulykke i Kvinesdal

Liknes (NTB): En 39 år gammel mann mistet livet da han kjørte av veien på en firehjuling ved Ytre Haugland i Kvinesdal i Vest-Agder.

PSTs protester mot gangbro førte ikke fram

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) motsatte seg byggingen av en gangbro utenfor hovedkvarteret i Nydalen i Oslo, men frykten for spionasje fra den nye skoleveien, ble ikke hørt.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus