Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ha færre og større regioner

 •   NTB

Vil ha færre og større regioner

Omkampen om regionreformen på Ap-landsmøtet endte i et kompromiss. Arbeiderpartiet går inn for færre, større og sterkere regioner enn dagens fylkeskommuner, uten å si noe om antall.
Leses nå:

Storbrannen i Bergen er slukket

Bergen/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Storbrannen i Bergen sentrum er slukket, og brannvesenet er i gang med finsøking i de tre rammede husene.

Mattilsynet vil se på helsen til hunder som lever ute

Oslo (NTB): Mattilsynet vil undersøke helsen til hunder som lever ute hele året og hunder som brukes i sledeløp. Det er kommet flere bekymringsmeldinger om utendørs dyrehold.

Mann (30) knivstukket i hodet i Oslo

Oslo (NTB): En 30 år gammel mann er kjørt til legevakt med det politiet beskriver som et dypt kutt i hodet etter å ha blitt knivstukket i Storgata i Oslo torsdag morgen.

Senterpartiet vurderer økt tvangsbruk i helsevesenet

Oslo (NTB): Det bør vurderes å øke bruken av tvang i helsevesenet for å gi utsatte grupper nødvendig hjelp til å berge liv og helse, mener stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp).

– Ulven vil trolig forsvinne fra Østmarka

Oslo (NTB): Det er ikke nok vilt i Østmarka til å fø ulvefamilien som har slått seg ned der, mener bestyreren for Losby Gård, som eier rundt en femdel av skogene i Østmarka.

32 kyr druknet på fjellbeite på Hardangervidda

Kinsarvik (NTB): 32 kyr som var på fjellbeite på Hardangervidda druknet etter at de gikk ut på et isdekt vann lørdag.

Storbrann i Bergen sentrum

Har evakuert trehusbebyggelsen i området.

Dårlig datasikkerhet kan true liv og helse

Bergen (NTB): Et hackerangrep satte i høst hele Bergen kommunes datasystem ut av drift. Kommunen har nå avdekket flere datasystemer som ikke er godt nok sikret.

Norske stavkirker stadig mer populære

Oslo (NTB): De 28 stavkirkene i Norge blir stadig viktigere besøksmål for turister fra inn- og utland, men de som ligger utenom hovedveiene sliter, særlig i Buskerud.

Norske gatemagasiner sliter med sviktende salg

Oslo (NTB): Gatemagasiner i hele landet har stadig lavere salgstall, og snart kan flere måtte legge ned

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fylkesordfører Tore Sandvik fra Sør-Trøndelag og flere andre fylkespolitikere har tatt til orde for sju til ti regioner og overføring av flere oppgaver til det regionale nivået. De har irritert seg over at regionreformen ble ferdigbehandlet i Stortinget før Ap-landsmøtet, slik at de ikke lenger kan påvirke innholdet i den.

Kompromissforslaget som ble enstemmig vedtatt innebærer at Ap sier ja til tre folkevalgte forvaltningsnivåer i Norge, og at reformen må sikre en langsiktig, stabil løsning for det regionale folkevalgte nivået.

Målet er at regionene kan ta på seg flere oppgaver, og at fylkene og kommunene skal ha innflytelse på hvordan strukturene skal bli.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus