Et år har gått siden hun delte denne kronikken i Aftenposten:«Kjære leser. Jeg deler dette med deg fordi jeg tror at å dele gir styrke. Og jeg tror at å dele gir kjærlighet. Det som ikke skulle skje – det som ikke fikk lov til å skje – det skjedde. Brystkreften som rammet meg for åtte år siden, kom tilbake. Og det høyre brystet mitt, er nå borte.»

Årets inspirator

Ifølge KK har Anbjørg Sætre Håtun over 17.000 følgere på Instagram og nesten 5000 venner på Facebook. Det var derfor et lett valg for magasinet å kåre henne til «Årets Inspirator».

– Brystkreften har spredd seg til hjernen. På sensommeren gjennomgikk jeg en tøff stråling mot hodet, en behandling kroppen bare tåler én gang. Jeg mistet språket en periode, og bevegelsen i høyre arm. Jeg ble veldig satt ut over lang tid, forteller Anbjørg til KK. - Jeg lever med stor usikkerhet, sier Sætre Håtun som opprinnelig er fra Elvran i Stjørdal.

Populær programleder

Da Anbjørg Sætre Håtun ble rammet av brystkreft for åtte år siden, var hun programleder i Helsemagasinet «Puls» på NRK. Over 700 000 seere fulgte henne hver uke.

- Jeg tenkte på jobben min hver dag i tre år, og hadde en endeløs sorg over ikke å kunne gå tilbake dit. Jobben din definerer deg i utrolig sterk grad.

Fokuserer på det mulige

Rundt juletider kom kreften tilbake. Da var hun igang med foredrag, et nytt tv-program og skrev også bok. Og hun var også klar for nye prøverørsforsøk sammen med ektemannen Jon. Nå må hun erkjenne at hun nok ikke kommer til å bære fram et barn. – Jeg prøver å ha fokus på det jeg kan gjøre … å få og gi klemmer. Å høre på musikk og lytte til stemmene til menneskene i livet mitt.