- Det er tydelig at den nye «eieren» av mobilen min deltar i julefeiringen. Han gjør det luksuriøst, nå mottar jeg veldig mange bilder fra diverse kjøpesentre, hvor det går i både Prada og Gucci. Men så har han jo sannsynligvis spart penger på en billig telefon så da kan han jo svi av litt ekstra på dyre gaver, sier Torunn Husvik.

Husvik ble frastjålet mobilen sin i sommer. En stund senere, etter at hun skaffet seg ny mobil, begynte det plutselig å renne inn bilder på Icloud-kontoen hennes. Det viste seg at personen som hadde fått tak i mobilen etter den ble stjålet hadde lastet opp private bilder til kontoen, tilsynelatende uten å vite det selv.

Bilder fra Paris

Og slik har det fortsatt til godt inn i mellomjula. Forskjellen nå er at Husvik har funnet ut hvor mobilen befinner seg.

- Det som har skjedd er at tjenesten «Find my Iphone» har begynt å fungere igjen. Nå vet jeg med ganske stor sikkerhet hvor han bor. Det bekreftes også gjennom de siste bildene han har lastet opp, forteller Husvik.

Byen mobiltyven, eller mest sannsynlig den som har kjøpt tyvegodset, befinner seg, er Paris.

- Nå kan jeg følge med på akkurat hvordan han beveger seg rundt i Paris hvis jeg vil, sier Husvik.

Vet hva han heter

Etter tyveriet anmeldte Husvik forholdet. Politiet har ikke kunnet gjøre noe til nå, men de har fått opplysningene om at han kan spores opp via telefonen. I tillegg har Husvik trolig klart å identifisere mannen, gjennom et bilde av en underskrift han lastet opp.

- Politiet er litt usikre på hva de skal gjøre ennå, i og med at han befinner seg i utlandet. Det gjenstår å se. Jeg skjønner jo at politiet har viktigere ting å gjøre, kommenterer Husvik.

Vurderer å dra til Paris

Da adressa.no snakket med Husvik tidligere i høst, vurderte hun å opprette en egen rosablogg eller Instagram-konto for mannen hvor bildene blir lagt ut. Dette har hun foreløpig ikke gjort noe med.

Men etter at tjenesten «Find my Iphone» begynte å virke, har hun fått nye muligheter.

- Nå kan jeg enten slette alt innholdet på mobilen, men da vil jo dette artige «avstandsforholdet» ta slutt. En annen mulighet er å utløse en alarm som lager en himla lyd. Dette kunne jeg jo ha gjort mens han var på en date eller noe, det hadde blitt god stemning, sier Husvik.

- Men det jeg egentlig skulle ha gjort, er jo å dra nedover selv og konfrontert ham med at han har min telefon. Men hva jeg gjør, det gjenstår å se, sier Husvik.

Bildene er tatt i Paris i Frankrike. Foto: Bilder fra den frastjålne telefonen
Torunn Husvik forteller at hun har mottatt flere hundre bilder på sin Icloud-konto som er tatt av en ukjent person etter at mobilen hennes ble stjålet i sommer. Den nye innehaveren av telefonen har ifølge Husvik lagt ut veldig mange selvportretter, såkalte «selfies». Foto: Montasje
Torunn Husvik ble frastjålet mobilen i sommer.