Vi utfordret Espen Mario Villavicencio Petersen som driver internettkaféen café.com i Stavanger til å se hvor billige flybilletter han kunne finne på nettet. I løpet av få minutter hadde han funnet reiser fra de fem største byene i Norge til de fem europeiske hovedstedene vi hadde plukket ut, der nettprisene i de aller fleste tilfellene var betydelig lavere enn tilbudene fra reisebyråene.

Roma-besparelse

Størst var prisforskjellen på en flyreise Oslo-Roma, der vi kunne spare hele 876 kroner på én tur-retur billett, ved å bestille på www.sterlingticket.com i stedet for å bruke Berg-Hansen Reisebureau. Billigste nettsted ga oss turen for 1346 kroner, mens reisebyrået skulle ha 2222 kroner for den samme turen.

En familie på fire voksne personer, eller to par som reiser sammen fra Oslo til Roma, ville derfor spare 3504 kroner bare på flyreisen.

Lett å bestille

Og flere søk på turer til europeiske hovedsteder, viser at dette tilfellet ikke er enestående. Ved å bestille på nettet gjennom restplass.no ville vi spare 721 kroner på en tur-retur reise Bergen-Roma.

– Uten netterfaring kan hvem som helst bestille flytreiser på nettet, sier Villavicencio Petersen. Han vektlegger at det er mulig å bruke tid på nettet, søke på en rekke nettsteder, inkludert flyselskapenes egne, men at dette ikke er nødvendig.

– Jeg mener at det beste nettstedet for slike bestillinger er www.restplass.no. Ingen er bedre på brukervennlighet. Vet du hvor du skal og når du vil reise, tar det under fem minutter å søke, vurdere og bestille. Når du har skrevet inn Visa-kort nummer og utløpsdato for kortet, og bekreftet bestillingen, er plassen reservert, sier Villavicencia Petersen.

Likevel legger han ikke skjul på at det enkelte ganger kan være noen hundrelapper å spare på å velge andre nettsteder som eksempelvis wideroe.no eller Norwegian.no.