Adressa.no har vært i kontakt med en singel trønder som fikk seg et aldri så lite sjokk da han plutselig så Midt-Norges største bank inne på sjekke-appen Tinder.

- Jeg skjønte ingenting, så jeg måtte bare like profilen for å finne ut hva det her var for noe, sier trønderen.

Da han tok kontakt, fikk han følgende melding tilbake fra banken.

«Hei, Line fra Sparebank 1 SMN her :) Jeg vet jo hvor viktig det er å spare, men her kan jeg jo ikke spare på komplimentene. Du er så kjekk!»

Brukes til å møte partnere

Tinder-appen er laget for å finne personer som kan være interessante for brukeren, og har blitt spesielt populær blant yngre mennesker som er single. Den fungerer slik at man oppgir kjønn og alder på sin egen profil. Deretter blir man presentert for brukere som matcher disse kriteriene i en viss geografisk nærhet. Man får deretter opp et bilde av personene, samt informasjon om hvilke felles venner man eventuelt har på Facebook, og må ut fra dette gjøre et valg om man liker eller ikke liker personen.

Om to brukere «liker» hverandre, kan de ta kontakt og starte en samtale.

Tinder-trønderen ble etter hvert sikker på at det var en reell bankansatt som sto bak profilen.

- Jeg prøvde å sette brukeren fast med å stille noen kritiske spørsmål. Da svarte banken at de må følge med i tiden og møte folk ute på sosiale medier, sier han.

- Vi var nysgjerrige

Informasjonsdirektør i Sparebank 1 SMN, Hans Tronstad, bekrefter at banken har opprettet konto på Tinder.

- Det gjelder å møte kundene der de er, og møteplassene endres stadig. Det som er i vinden for ungdom akkurat nå, er Tinder. Derfor var vi litt nysgjerrige på denne kanalen. Vi vil gjerne teste ut om dette er en riktig møteplass å være på, sier Tronstad.

Han forteller at banken har opprettet to kontoer. De har fått navnene «Line, 23» og «Labb, 23», etter bankens maskoter. Begge kontoene er tydelig merket med bankens logo og administreres av en medarbeider som jobber spesielt med sosiale medier.

- Vi opprettet kontoene på fredag forrige uke. I løpet av den første helga fikk vi rundt 300 henvendelser. Tilbakemeldingene er gjennomgående positive, så vi ser ut til å ha lykkes med strategien så langt, sier Tronstad.

- Ikke bare sex og singelliv

- Tjenesten Tinder er en datingtjeneste, og blir av mange forbundet med et sted hvor man avtaler one night stands. Frykter dere at banken kan bli oppfattet som useriøs når dere kontakter folk på slike arenaer?

- Tinder har blitt en veldig stor møteplass som rommer veldig mange forskjellige ting. Jeg ser det som unyansert å kategorisere trafikken på Tinder bare til sex og singelliv. Dette er en utradisjonell tilnærming, og vi vil gjerne være utradisjonelle og nytenkende. Derfor vil vi gjerne teste ut Tinder, for å se om dette er en riktig arena for oss, sier Tronstad.

- I en henvendelse til en singel trønder skriver dere «Jeg vet jo hvor viktig det er å spare, men her kan jeg ikke spare på komplimentene. Du er jo så kjekk!», er dette passende sjargong for en bank?

- Det å tilpasse kommunikasjon til målgruppen er noe vil alltid jobber med. Så kan det hende at vi har tilpasset oss vel mye her, men vi står for den formuleringen, sier Tronstad.

Informasjonsdirektøren hevder at deltakelsen på tjenesten allerede har gitt banken flere avtaler om kundemøter.

- Det vil være en løpende vurdering om vi blir værende her, eller ikke. Det er veldig omskiftelig på sosiale arenaer. Men akkurat nå er vi veldig fornøyde med den testen vi er i gang med. Blir vi for tradisjonelle i vår tilnærming, tror jeg ikke responsen blir like god. Vi må tilpasse oss på en god og forståelig måte, og kommunisere med ungdommen slik de kommuniserer seg imellom, sier Tronstad.

- Ikke seriøst

Banken klarte imidlertid ikke å overbevise trønderen adressa.no har vært i kontakt med.

- Jeg tror ikke en datingapp er den rette plattformen for en bank, flirer trønderen, som ikke vil gå på date med banken med det første.

- Haha, nei. Jeg klarer ikke å ta dette seriøst, de får prøve en annen måte å rekruttere kunder på, sier han.

Slik ser brukeren «Line, 23» ut på Tinder. Dette er én av Sparebank 1 SMNs kontoer på Tinder. Foto: Privat
Bildet viser Tinder-samtalen mellom Sparebank 1 SMN og en mann fra Trøndelag. Foto: Privat