Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- 10-åringen sa han var dverg og at han var på vei hjem for å hente førerkortet

- 10-åringen sa han var dverg og at han var på vei hjem for å hente førerkortet

Tiåringen tok med seg sin 18 måneder gamle lillesøster på kjøretur i Oppland. Turen endte i grøfta.

Håndvask og andre tiltak gir langt færre syke barn

Oslo (NTB): Håndvask og opplæring i ulike smitteverntiltak vil føre til at faren for at skole- og barnehagebarn får luftveisinfeksjoner og diaré blir kraftig redusert.

Hovefestivalen legges ned

Arendal/Oslo (NTB-Johan Falnes): Hovefestivalen er arrangert for siste gang med nåværende eierskap. Men ordfører Einar Halvorsen i Arendal har klokkertro på at en ny festival kan stables på beina samme sted.

Organisasjon oppfordrer til å skjule asylsøkere

Stavanger (NTB): Organisasjonen Rettferdighet i asylpolitikken oppfordrer folk til å skjule asylbarn og konvertitter, som står i fare for å bli sendt ut av landet.

Jeger fant lik ved tursti i Troms

Tromsø (NTB): Politiet i Troms har hentet ned en død person fra et turområde ved Dreperen, øst for Tromsdalstinden.

Mann døde etter å ha fått båt over seg

Fjerdingby (NTB): En mann døde etter at han fikk en båt over seg i Rælingen kommune i Akershus torsdag formiddag.

– Norsk OL-nei vil få konsekvenser for IOK

Oslo (NTB): Norges nei til OL i 2022 er som en rakett i baugen for det internasjonale omdømmet til Den internasjonale olympiske komité (IOK), mener omdømmeekspert Jarle Aabø.

Tidligere dømt familie siktet i hasjsak i Oslo

Oslo (NTB): Politiet vil trolig varetektsfengsle mellom fire og sju av de 18 pågrepne i storaksjonen mot gatesalg av hasj i Oslo. Blant de siktede er en familie som tidligere er dømt for hasjsalg på Tøyen.

Fredriksen-selskaper stuper på Oslo Børs

Oslo (NTB): John Fredriksen-kontrollerte Seadrill og Marine Harvest bidrar sterkt til at hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,37 prosent til 594,56 poeng torsdag formiddag.

40 elever måtte evakueres fra brennende skolebuss

Stjørdal (NTB): Rundt 40 elever var om bord i en skolebuss som begynte å brenne på E6 i Stjørdal torsdag morgen. Ingen ble skadd.

Vogntogfører skadd i utforkjøring i Vågå

Vågåmo (NTB): Føreren ble skadd da et vogntog kjørte av veien i Vågå i Gudbrandsdalen torsdag morgen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Politiet fikk melding om en utforkjøring klokken 6.15 av en brøytebilsjåfør på fylkesvei 33 like nord for Dokka.

– I bilen satt en 10 år gammel gutt og ei jente på 18 måneder, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt Bård Christiansen til NTB.

– Det viser seg at det var gutten hadde kjørt bilen i litt over en mil, sier operasjonslederen, som legger til at det daglig kjører både vogntog og andre kjøretøy på strekningen.

– Det kunne gått veldig galt, sier Christiansen.

Ingen skadd

Heldigvis ble ingen av barna skadd i utforkjøringen. De hadde kjørt av gårde uten at foreldrene oppdaget det. Mens barna var på tur, var foreldrene uvitende hjemme, og de oppdaget ikke at barna var borte før politiet fikk melding om utforkjøringen.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor gutten satte seg i bilen eller hvor han var på veg.

- Oppførte seg helt normalt

Ifølge brøytebilsjåføren var 10-åringen mest opptatt av å få hjelp til å komme seg opp på veien igjen slik at han kunne fortsette kjøreturen.

- Gutten sto og vinket etter hjelp da jeg kom kjørende. Det var ikke før litt etterpå, at jeg så at han hadde en baby i bilen. De oppførte seg helt normalt - det var som om det var helt normalt at de to hadde vært ute og kjørt bil, sier Hagen til Dagbladet.

- Sa han var dverg

Etter hvert kom også hans Mesta-kollega Harald Storsveen, ettersom Hagen måtte dra videre til jobb.

- Til meg fortalte 10-åringen at han var dverg - at det var derfor han «så liten ut». Han sa han hadde kjørt av veien da han skulle snu for å kjøre hjem og hente førerkortet, sier Storsveen til Dagbladet.

Han opplyser til avisen at gutten var veldig rolig, og at han var en rolig og en veldig veslevoksen, fin gutt.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus