– Det er en avveining. Han ønsker å gjøre det han kan for å meddele dommeren om sin situasjon og den belastning det er å sitte i varetekt. Han ønsker rett og slett å ta opp kampen, sa Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NTB tirsdag.

Hagen har tidligere oppgitt belastningen av å møte et samlet pressekorps som argument for at klienten ved fengslingsmøtene i Oslo tingrett har valgt å ikke møte selv.

Spesialenheten for politisaker kommer til å kreve ytterligere fire ukers varetekt. Fortsatt ønsker de at han ilegges brev- og besøksforbud, samt medieforbud. Som tidligere kommer Spesialenheten til å be om lukkede dører.

Advokat Jens-Ove Hagen vil nok en gang be om løslatelse for klienten.

– Han har sittet i åtte uker med brev- og besøksforbud og total mangel på innsyn i saksdokumenter. Det tærer på, sier Hagen, som understreker at disse restriksjonene hemmer ham i å kunne utøve et ordentlig forsvar. Han vil onsdag be tingretten oppheve klausuleringen av dokumenter.

Eirik Jensen har nektet all straffskyld i korrupsjonssaken. Han ble pågrepet 24. februar, anklaget for å ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av flere tonn hasj.

Rett før påske ble polititoppen fritatt for taushetsplikten knyttet til jobben som politispaner.