Våren er høytid for å rydde i skap og skuffer, og Fretex Midt-Norge sa nylig at nærmest drukner i klær i mai.

Nå har Fretex lansert en ny metode for deg som vil gi dine brukte klær en fremtid. Nå er det mulig å sende klær i Fretexposen, som du kan ta med deg fra et av de 1400 Posten-kontorene rundt omkring i landet.

50 kroner i frakt

Fretex sier en pressemelding at de har rundt 2000 innsamlingsbokser i Norge, men de fleste er i byene. Nå vil de som bor langt unna et innsamlingsboks kunne gi bort tøy, uansett hvor man bor.

Selve posen er det bare å ta med seg, fylle opp, og så sende den. Frakten koster 50 kroner, uansett vekt. Posen har mulighet til å romme rundt åtte kilo, som tilsvarer om lag 20 plagg.

- Det er billig med tanke på at man slipper å reise til nærmeste innsamlingsboks, og at man bidrar til miljø og gjenbruk, sier kommunikasjonssjef Trone Gjermundbo og konsernsjef og daglig leder Trond Ivar Vestre i Fretex i pressemeldingen.

Boksene blir stående

Men for de som frykter at de kjente innsamlingsboksene skal forsvinne, er det ingen grunn til bekymring.

- Nei, boksene blir fortsatt stående. Fretexposen og ordningen med innlevering på Posten kommer i tillegg til Fretexboksene, sier talspersonene.

Fretex er Norges største bruktkjede og en viktig del av Frelsesarmeen Norge. Man kan gi bort alt av tøy og tilbehør. Det som ikke kan brukes slik det er, går til å lage nye produkter eller til energigjenvinning.