Petter Skinstad mottok denne trussel-eposten fra en navngitt person etter å ha skrevet kommentar om rulleskiløpere på norske veier mandag.

I sin kommentar på langrenn.com oppfordret Skinstad rulleskiløpere til å gå midt i kjørefeltet, for å minske faren for farlige forbikjøringer.

Saken ble blant omtalt av Nettavisen, som personen bak denne eposten viser til.

«Jævla idiot»

Eposten starter med «Jævla idiot.» og fortsetter slik: «Håper jeg møter deg på rulleski midt i veien, som du anbefaler i dagens NA.. Da skal vi se hvem som virkelig får vondt og ligger angrende i grøfta..»

- Her snakker vi om en person som tar seg bryet å finne epost-adressen min, og setter seg ned og skriver på godt norsk. Han har hatt lang betenkningstid. Jeg vil si det er ganske alvorlig, sier Petter Skinstad til adressa.no.

Han sier han ikke blir skremt, og ser på det som tomme trusler. Likevel videresendte han e-posten til politiet i Oppland mandag kveld.

- Jeg ville høre hvordan politiet ser på en slik trussel. Er det å komme med en direkte trussel mot enkeltpersoner, eller rulleskiløpere som gruppe, forenlig med å ha førerkort, spør Skinstad retorisk.

- Jeg blir ikke skremt personlig, og ser på det som tomme trusler. Men det er skremmende å se at folk kan reagere på en slik måte på en diskusjon om rulleskiløpere og bilister. Det er jo uviktig når en ser alt det fæle som skjer i verden.

Bråbremset rett foran

Han har selv opplevd å bli utsatt for hissig oppførsel av en bilist for en tid tilbake.

- Jeg gikk på rulleski sammen med lillebror på sykkel i Lillehammer for et par år siden. En bilist kom i mot, og bråsnudde noen hundre meter bak oss. Han kom tilbake, forbi oss og bråstoppet foran oss, slik at vi måtte over i motsatt kjørefelt for ikke å kollidere med ham. Han gjentok det enda en gang. Det virket som han prøvde få oss til å kolliderte inn i bilen. Da han ikke lyktes andre gang truet han oss med juling. Han avsluttet med å si: Bare vent til neste gang!

Saken ble anmeldt, men henlagt etter ett knapt år.

- Det viser at slike trusler egentlig ikke tas på alvor fra politiets side heller, mener Skinstad.