Analyser gjort av veivesenet viser også at sjåfører over 75 år er nesten fem ganger oftere innblandet i ulykker enn 40-åringer hvis man sammenligner per kjørte kilometer, skriver VG.

Vegvesenet mener at det er «rimelig å anta at eldreulykker kan bli et økende problem».

Ifølge de siste tallene fra 2012 er det 220.000 nordmenn over 75 år som har førerkort. Transportøkonomisk institutt mener antallet i løpet av ti år vil stige til over 300.000 på grunn av store barnekull i etterkrigsårene og at flere har førerkort enn tidligere.

Trafikkforsker Dagfinn Moe i Sintef mener likevel at alderen ikke er et stort problem og sier at mange eldre sjåfører er vant med moderne teknologi og kjører i biler med langt flere førerstøttesystemer.

- Jeg vil ikke se på dette som et «gigaproblem», men heller minne om den ressursen eldre er. For konklusjonen er at de ikke er en risikogruppe som helhet, selv om enkelte ikke burde ha førerkort, mener Moe.

Inggard Lereim, professor i medisin og leder av Norsk Trafikkmedisinsk forening, sier til avisen at mange leger kvier seg for å ta fra eldre førerkortet. Han mener pårørende og venner må si ifra hvis man ser at naboen, pappa eller bestemor har problemer med å kjøre.