Foto: Adresseavisen grafikk

Føreren av en personbil omkom i en frontkollisjon med en buss på riksvei 3 i Hedmark torsdag morgen. Den omkomne er en mann i 80-årene bosatt i Oslo, opplyser operasjonsleder Henning Fjellet ved Hedmark politidistrikt til adressa.no torsdag kveld.

Bussen kom over i feil kjørefelt og traff personbilen. Politiet har beslaglagt førerkortet til bussjåføren, en mann i 50-årene fra Vest-Agder.

Bussjåføren har i ettermiddagstimene blitt avhørt, men politiet kan foreløpig ikke gå ut med hva han har forklart.

Buss full av ungdommer

Ulykken ble meldt klokken 08.48, og skjedde like nord for Lonåsen i Tynset kommune. I bussen satt det 42 ungdommer som var på vei til 4H-leir på Tautra i Nord-Trøndelag.

- Ingen personer i bussen er skadd, sier Akre.

Ungdommene som satt i bussen er fra Aust- og Vest-Agder, samt Telemark.

Statens vegvesens ulykkesgruppe er varslet om ulykken og vil gjøre undersøkelser på stedet. Personbilen er fraktet til trafikkstasjonen på Tynset.

Veien var periodevis stengt etter ulykken, men i 11-tiden går trafikken som normalt.

Kriseteamet varslet

Kriseteamet i Tynset kommune er varslet om ulykken, og setter i gang et apparat for å ivareta de involverte. Alle ungdommene er fraktet med buss til Tynset der kriseteamet møter dem.

- De som har behov for hjelp vil få det, sier fungerende rådmann i Tynset kommune, Morten Often.

4H har sørget for foresatte til samtlige ungdommer har blitt varslet. Ungdommene vil på Tynset få valget mellom å dra hjem, eller fortsette til leiren på Tautra.

- Vi vurderer fortløpende om vi skal ha et kriseteam klart på Tautra når de kommer dit, og vi skal selvsagt ha en beredskap for eventuelle reaksjoner senere i uka, sier generalsekretær Sølvi Egner-Kaupang i 4H til adressa.no.

Hun omtaler hendelsen som tragisk, men er lettet over at alle ungdommene slapp uskadd fra hendelsen. Leiren på Tautra vil gå som planlagt.

Det er svært lange køer på stedet. Foto: Jan Høiås