Klokken 19.13 lørdag kveld fikk politiet meldingen om at et tog med 72 passasjerer om bord traff en traktor da det var på vei nordover. Traktoren ble delt i to i ulykken. Ingen av passasjerene ble skadet, men Rørosbanen måtte stenges etter ulykken ni kilometer nord for Tynset.

- Traktoren kjørte ut på sporet på en oversiktlig rettstrekning. Lokføreren har forklart at toget holdt en fart på rundt 90 kilometer i timen før han trakk i nødbremsen, sier politibetjent Anders Brennhaug ved Tynset lensmannskontor til adressa.no.

- Trodde han var ferdig

En gutt i tenårene kjørte traktoren og ble fraktet med luftambulanse til Sykehuset Innlandet og deretter St. Olavs Hospital med alvorlige, men ikke livstruende skader. I dagens Adresseavisen forteller faren til gutten at det går relativt bra med ham, men at han fikk en skade i milten og elleve sting i bakhodet.

- Det var grusomt å se at han ble truffet. Jeg trodde han var ferdig, forteller faren, som kjørte en annen traktor da han så ulykken.

Les hele intervjuet med faren i mandagsutgaven av Adresseavisen.

Det er ikke tatt formelle avhør av verken lokføreren eller tenåringen, og ingen er hittil anmeldt eller siktet i saken.

Havarikommisjonen involvert

- Jeg kan ikke si noe om traktoren var i fart eller om den sto i ro da den ble truffet. Lokføreren har fått god oppfølging av Jernbaneverket og NSB, sier Brennhaug.

Traktoren er sikret og politiet vurderer videre undersøkelser. Ulykken skjedde på en usikret planovergang uten lys eller permanente fysiske hindringer.

- Havarikommisjonen har også tatt kontakt, men valgte ikke å dra til stedet. De vil kontakte oss i løpet av dagen, sier Brennhaug.