Fungerende politidirektør Vidar Refvik sier at politiet vil trappe opp tilstedeværelsen av bevæpnet personell etter terrortrusselen mot Norge.

På en hastig innkalt pressekonferanse med justisminister Anders Anundsen og PST-sjef Benedicte Bjørnland torsdag, bekreftet Refvik at politiet fått informasjon om at en ekstrem gruppe i Syria gruppe prøver å gjennomføre en terrorhandling i Norge.

Det er ikke kjent hvor eller mot hvem trusselen er rettet mot, men trusselen skulle settes ut i live i et «tidsbegrenset område».

– Vi jobber med å hente inn mer informasjon på etterretningssiden, og samarbeider med PST. Vi tatt informasjonen alvorlig og vil som følge av dette øke tilstedeværelse av personell ved steder som grenseoverganger, flyplasser, togstasjoner. Disse vil være bevæpnet, sa Refvik.

Han understreker at truslene ikke er konkrete, og at det derfor er vanskelig å gi råd til publikum. Samtidig sier Refvik at samtlige politidistrikter er satt i beredskap og iverksetter tiltak i henhold til planer som er lagt etter at trusselen ble kjent.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) ba publikum være ekstra på vakt, og følge politiets instrukser.

– Samtidig er det viktig at vi ikke dømmer noen, påpekte han.