- Syriakrigere har en kobling til mulla Krekar, noe som gjør at Norge blir interessant som terrormål. Jeg vil ikke si at sannsynligheten er spesielt høy, men det er viktig å ha det med i baktankene. Hans internasjonale nettverk under Irak-krigen var også framtredende den gang, sier Magnus Ranstorp til Bergens Tidende.

Ranstorp som jobber ved Forsvarshögskolan i Stockholm, mener koblingen mellom Krekar og Norge kan trigge konkrete terrorsituasjoner.

- Det har hele tiden vært et fokus på mulla Krekar og hans situasjon, og ikke minst konfrontasjon med det norske samfunnet. Han har en kobling til området, og han gjør Norge interessant, sier han.

Også islamforsker Lars Gule mener Krekar kan ha satt Norge i et utsatt lys. Han mener Krekar-saken gjør at Norge kan komme i jihadistenes søkelys på en annen måte enn Sverige og Danmark.

- Vi har også vært med aktivt i Afghanistan, og vi har publisert karikaturtegninger. Alt dette sammen med den langvarige saken med mulla Krekar, har ført til at Norge åpenbart har kommet i globale jihadisters søkelys, for ikke å si bombesikte, sier Gule.

Mulla Krekar kom til Norge som kvoteflyktning fra Nord-Irak i 1991. Han ble i 2012 dømt til fem års fengsel for terror- og drapstrusler og har stått oppført på FNs terrorliste siden 2006. Krekar ble leder for gruppa Ansar al-Islam i 2001, og i de påfølgende årene gjennomførte gruppen massakrer og terrorhandlinger mot de kurdiske selvstyremyndighetene. Irakiske myndigheter krever Krekar utlevert.