Det sier PSTs fagdirektør for strategisk analyse, Jon Fitje Hoffmann, til NRK.

– Det er snakk om en gruppe med tilknytning til ekstrem islamisme, sier han.

Ekstrem islamisme

– Vi fikk opplysninger om at en gruppe personer har reist fra Syria med målsetting om å gjennomføre terrorangrep i Vesten, og Norge er nevnt konkret. Det er utgangspunktet for situasjonen vi har nå, sa Hoffmann til TV 2 tidligere fredag.

Han forteller at arbeidet så langt har styrket troverdigheten i disse opplysningene.

– Dette er en veldig spesiell situasjon som hele PST har jobbet med sammen med våre samarbeidspartnere, først og fremst etterretningstjenesten. Mange er involvert i vurderingene og handlingene man gjør på bakgrunn av det, forteller Hoffmann.

Ingen siktelser

Politiet kontakter også personer som er i Norge, i saken. Hoffmann understreker at de ikke har siktet eller pågrepet noen, og at de ikke kan peke på enkeltpersoner slik situasjonen er nå.

– Vi tar kontakt med personer som vi mener kan ha opplysninger eller være relevante. Det er en omfattende prosess og vil pågå så lenge det er behov for det, sier Hoffmann.

Direktøren legger til at de ikke er klar over hvor gruppen befinner seg nå.

Opplysningene blir kjent samme dag som politiet vil vurdere å sette i verk flere tiltak enn de som ble tatt i bruk som følge av terrortrusselen som ble kjent torsdag.

– Vi vil ha telefonmøte med alle politimesterne, få inn situasjonsrapporter, og se om vi skal gjøre ytterligere tiltak, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til TV-kanalen.