Statsministeren og justisministeren diskuterte også situasjonen.

– Jeg føler en ro ved at alle vi som var til stede og andre direktorater vi har vært i kontakt med, er godt forberedt til å møte en eventuell hendelse, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NTB.

Direktoratet deltok på møtet med PST og Politidirektoratet (POD), samt Toll- og avgiftsdirektoratet, Luftfartstilsynet, Oljedirektoratet, NSB, Jernbaneverket, Kystverket, Post- og teletilsynet, Vegdirektoratet, Direktoratet for nødkommunikasjon, Statens strålevern, Helsedirektoratet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

PST brifet om situasjonen, og POD opplyste om status på tiltak. Direktoratene opplyse om tiltak de har iverksatt eller planlegger i sine respektive sektorer.

– Dette blir gjort for å styrke koordineringen og samordningen blant myndigheter og viktig innsatspersonell, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) møter fredag kveld statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) på statsministerens kontor.

– Vi skal bli oppdatert på situasjonen. Det er greit å treffes en gang om dagen for å få en gjennomgang av det vi vet, sier Solberg.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Politidirektoratet (POD) ved politidirektør Odd Reidar Humlegård, møter fredag kveld flere direktorater som vil spille en viktig rolle ved et eventuelt terrorangrep. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix