– Det er ingen store endringer fra søndag. Vi vurderer situasjonen fortløpende. Det jobbes for fullt med å saken for å få avklart situasjonen, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Torsdag sa PST at det foreligger en konkret og tidsavgrenset terrortrussel mot Norge. Søndag opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland at trusselen er «noe redusert», men at situasjonen fortsatt alvorlig og uavklart.

Høytiden id

Ifølge TV 2 har PST i en gradert trusselvurdering nevnt den muslimske høytiden id, som er mandag, som dagen et mulig terrorangrep mot Norge kan skje.

– Jeg kan ikke kommentere med annet enn at kjernepunktet er å finne de eventuelle aktørene og få verifisert hvem det er. Det er snakk om et stort materiale, blant annet mange tips. Hvis det kommer ny info i dag som vi mener er riktig å gå ut med så vil vi gjøre det, sier Bernsen til VG.

– Vet hvem de er

Ifølge VG s kilder mener politiet at de vet hvem som står bak terrortruslene. Det skal dreie seg om en gruppe radikale ekstremister som har dratt fra Syria.

Terrorekspert Magnus Ranstorp tror det stemmer at politiet vet hvem de antatte terrorplanleggerne er.

– Politiet har fått inn mye informasjon, og hele apparatet fokuserer på dette problemet. Når de senket trusselnivået noe søndag, er det trolig fordi de har identifisert hvem som står bak trusselen og hvor de er, sier Ranstorp til NTB.