Det var den 52 år gamle flygeren Bjørn Nergård og den 38 år gamle legen Anders Rostrup Nakstad som omkom i helikopterulykken.

Politiet på Hønefoss friga navnene på de omkomne på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. 52 år gamle Nergård var fra Ski, mens Nakstad var fra Skedsmo, men bosatt i Oslo. 38-åringen var anestesilege ved Oslo universitetssykehus.

– Dette er en tragisk hendelse hvor to mennesker på jobb for å hjelpe andre, dør. Mine tanker går til de pårørende som har fått dette triste budskapet i dag, sier politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt.

Alvorlig skadd

Klokken 10:50 tirsdag formiddag fikk AMK beskjed om at helikopteret hadde havarert.

– Kort tid etterpå ble det meldt om omkomne, sier politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge ved Hønefoss politistasjon.

Den tredje personen som var om bord i helikopteret, ble fløyet til Ullevål sykehus. Han er kritisk skadd.

– Den siste meldingen vi har fått inn er at vedkommende er alvorlig skadd, men stabil. Det samme gjelder sjåføren i traileren som hadde vært involvert i en ulykke før havariet. Han er alvorlig skadd og fraktet til Ullevål sykehus, sier Hammer.

Traff høyspentlinje

Politiet bekrefter at helikopteret var i kontakt med høyspentlinjen, men kan ikke si hvordan dette skjedde. Håpet er at undersøkelser og avhør i løpet av kvelden vil kunne gi svar.

– Det er en liten og lett helikoptertype. Det er den som er mest brukt i verden som luftambulanse, på grunn av egenskapene den har. Helikoptre av denne typen kan lande på bilvei, i en hage eller skogsglenne. Jeg har ikke kompetanse til å vurdere landingsplassen i dag. Det er det Havarikommisjonen som skal gjøre, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Ramborg i Norsk Luftambulanse til NTB.

Politiet jobbet tirsdag ettermiddag med å kartlegge hva vitner har observert. Havarikommisjonen og teknisk personell fra Norsk Luftambulanse arbeidet også på ulykkesstedet.

De øvrige ambulansehelikoptrene er ikke tatt ut av tjeneste.

Helseminister Bent Høie (H) sier det er en trist dag for norsk helsetjeneste.

– Min dypeste medfølelse og mine tanker går til familie, pårørende og kolleger av de omkomne og involverte, sier Høie.