- Foreløpig synes jeg det er mye fjas her, påpeker Magnus Carlsen etter at to trekk er spilt i kveldens direktesending "Kongen av sjakk" fra NRK.

Visstnok tenker sjakkens ubestridte konge at politikerne, hvor trønderbenken stiller med to representanter, fremstår som noe mer forberedt enn underholderne. Likevel er det ingenting som tyder på at Carlsen føler seg nevneverdig truet, hverken av motstanderne i studio eller av resten av kongeriket.

Åtte partier samtidig

Poenget med programmet er at Magnus Carlsen simultant spiller åtte sjakkpartier. Ett av partiene er mot det norske folk, som ved hjelp av gratisappen «Kongen av sjakk» skal stemme fram hvert enkelt trekk mot verdensmesteren.

De åtte gruppene består av toppolitikere, underholdningsartister, idrettsprofiler, juniorsjakkmestere, programleder Kåre Magnus Berghs eget lag, familien til Magnus Carlsen og folkets lag.

Underveis i programmet kommenterer en ekspert fortløpende på de trekkene som gjøres.

Våre menn og kvinne

Våre menn i dyst er altså Robert Eriksson og Frank Jenssen. Fremskrittspartiet og Høyre. Ministeren og stortingsrepresentanten.

I tillegg stiller politikerne med Sivert Haugen Bjørnstad (Frp) og Audun Otterstad (Ap) i trønderbataljonen. Og på idrettssida Birgit Skarstein Trøndelag.

Om noen av dem har noen sjanse mot Carlsen skal slett ikke vi påstå. Halvveis inn i første program har de ikke gjort noe for å gjøre seg bemerket som kløktige spillere, men i skrivende øyeblikk ligger visstnok Norges folk litt foran Carlsen.

- Nja, dette er vel helt normalt, at hvit har et lite overtak etter noen få trekk, men jeg rekner med å snu dette snart, sier en selvsikker Carlsen.

Noen trekk inn i kampen legger NRK også frem en fylkesoversikt over hvem som gjør det best, og der havner nordtrønderne på en tredjeplass.