3,5 kilo med pepperkakedeig gikk med i det ambisiøse prosjektet til seks NTNU-studenter som møttes lørdag ettermiddag. Åtte timer senere var Stortinget i miniatyr en realitet.

- Det er en førjulstradisjon. Vi er alltid en gjeng med venner som møtes for å lage et pepperkakeprosjekt. I fjor var det Pantheon og en Stardestroyer, i år ble det Stortinget, sier pepperkakebaker Martin Strand.

48 deler

Matematikkstudentene Elisabeth Ingeberg Jørstad og Martin Strand, HMS-ingeniør-studenten Håvard Olsen, fysikkstudenten Ragnhild Strand, statistikkstudenten Andreas Strand og IT-studenten Knut Aron Fludal ble raskt enige om at Stortinget var det riktige prosjektet med tanke på grunnlovsjubileet som ble feiret i år.

- Dette er vel vårt mest ambisiøse prosjekt. Vi startet med tegninger og maler, og det ble til sammen 48 deler som ble satt sammen.

- Vi brukte ikke det knekk-tøyset som smaker æsj, men melis med eggehvite. Det holder like godt, sier han.

- Dess flere kokker, dess mer søl er det jo noe som heter. Hva tenker du om det?

- Dess flere kokker, dess mer nonstop. Og ikke nødvendigvis på bygningen, svarer Strand kontant.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Måtte ha grøtpause

Selv om det tok hele åtte timer, mange julebrusflasker og en grøtpause, forteller Strand at gjengen holdt arbeidsmoralen oppe hele veien.

- Det var hyggelig hele tiden. Men vi var ikke så ivrig på takpynten helt mot slutten, innrømmer han.

Det mest utfordrende var å få taket til å fungere.

- Dessuten gikk vi tom for egenprodusert deig, og måtte bruke kjøpedeig. Den var ikke like bra dessverre, sier han.

Skal knuses etter nyttår

I stortingssalen var det hovedsakelig røde, gule og grønne seigmenn, og dermed var ikke den blå-blå regjeringen representert.

En gang etter nyttår blir det store byggeprosjektet lagt i ruiner.

- Jeg lurer på hvordan vi skal få knust Stortinget uten at PST (Politiets sikkerhetstjeneste journ. anm.) kommer på døra. Det er ikke sikkert at det er noe sjakktrekk å legge ut noe om det på sosiale medier, sier Strand med en latter.

Mye tyder på at Stortinget ikke vil ha noe imot ødeleggelsen av denne versjonen av Stortinget. På Twitter i dag fikk studentene ros for sitt mesterverk.

Send inn

Adressa.no vil gjerne ha ditt pepperkakehus til vårt bildegalleri.

Send ditt pepperkakebilde til: webred@adresseavisen.no, MMS 07200 (skriv kodeord TIPS først i meldingen) eller tagg et instagrambilde med #adressa

Skriv også navnet på de som har laget huset.