Kulda kommer inn sigende over Trøndelag, til manges store (snø)skuffelse.

Apropos snøskuffe. Irriterer du deg grønn når snøen setter seg fast på spaden? Et godt tips er å spraye på litt stekefett, da vil snømåkingen gli mye lettere.

- Det virker lettere nå

Svein Sveås var fredag formiddag ute og måket snø på gårdsplassen sin på Heimdal.

- Jeg pleier å fjerne snøen tidlig, slik at det ikke blir så glatt på gårdsplassen når kulda setter inn, sier Sveås.

Han hadde aldri hørt om noen som bruker stekefett på spaden, men ville gjerne teste det ut etter oppfordring fra adressa.no

- Det virker lettere nå, sier Sveås etter han har sprayet på fettet på spaden, og vil gjerne teste tipset skikkelig ut ved en senere anledning.

- Det er ikke så mye snø nå da, men jeg skal teste det ut når det kommer mer snø. Det er sikkert effektivt når snøen er tung og klebrig, sier Sveås.

Andre gode(?) tips

Vi har saumfart internettet for å finne de beste hverdagstipsene når kulda setter inn. Her kommer noen triks som kan hjelpe deg og bilen i vinterværet.

Adressa.no har ikke testet ut tipsene selv, og kan dermed ikke garantere suksess.

* Lei av å skrape is av ruta på morgenkvisten? Her finner du en enkel oppskrift på problemet. En blanding med eddik og vann sørger for at du får bedre tid om morgenen.

* Vindusviskerne kan du forresten holde snø- og isfri med å dra noen gamle sokker over dem. Genialt og enkelt, men kanskje ikke så lekkert.

* Når isen er borte av rutene, så er det på tide å låse opp bilen. Dersom du i det hele tatt klarer å vri om nøkkelen i låsen. Hvis du ikke har låsspray, ikke fortvil! Har du varmekrem liggende i nærheten, så kan du behandle låsen på samme måte som du behandler ømme muskler.

Ikke ta dette tipset for god fisk, her får du tips fra en mer pålitelig kilde om billås problemer på vinterstid.

* Da er det på tide å sette seg bak rattet og kjøre i vei. Med mindre bilen sitter fast på det dårlige føret. Da kan du ta ut bilmattene og plassere dem under dekkene. Det vil gi mye bedre friksjon og sørge for at du kommer deg på farten igjen.

Hvis du er kald frister det kanskje med et varmt bad eller dusj. Her er to tips som sørger for at kroppen blir varm, og attpåtil sparer noen kroner på strømregningen.

* Hvis du tar et varmt bad for å tine opp kroppen din, la vannet stå i noen timer. Etter hvert vil varmen fra vannet stige opp og varme badet og nærliggende rom.

* Men hvis du virkelig vil få varmen i deg fort, ta heller en kald dusj. Det kalde vannet sørger for at blodet fosser rundt i kroppen din i etterkant, som til gjengjeld vil sørge for at kroppen varmes fort opp. Husk å begrense tida du bruker i dusjen, huden din vil takke deg for det.

Har du noen gode tips for vinterkulda? Del dem i debattfeltet!

En blanding av eddik og vann sørger for isfrie vinduer. Illustrasjonsfoto Foto: Christine Schefte
Bilmattene kan være nyttig dersom du sitter fast i snøslapset. Illustrasjonsfoto. Foto: Christine Schefte
Det ser kanskje dumt ut, men sokker på vindusvisker kan spare deg tid og krefter. Illustrasjonsfoto. Foto: Christine Schefte