Underveis på flyturen fra Oslo til Kristiansund skal mannen i 50-årene ha truet både andre passasjerer og kabinbesetningen ombord i flyet. Han ble pågrepet på Kverneberget lufthavn.

- Han skal også ha vært voldelig og gjort utfall mot folk med hendene, men ingen ble skadet, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved politiets operasjonsentral i Nordmøre og Romsdal.

- Mannen er pågrepet og blir sittende hos oss til i morgen. Vi vil ta opp en forklaring fra ham når han er edru nok til det.

Kalte flyvertinne «drittkjerring»

Det finnes en rekke eksempler på at fyll, usmakelig eller usømmelig oppførsel om bord i fly eller på flyplassen kan svi kraftig i ettertid:

I 2013 ble en trønder bøtelagt for sandwich-klikk i fly. Det kostet ham 12 000 kroner å ha skjelt ut en flyvertinne som ikke hadde sandwich å selge ham. Blant annet skal han ifølge dommen ha ha kalt henne «hore», «purke» og «drittkjerring».

Det kostet en beruset polakk 20 000 kroner da han slo seg helt vrang og utløste brannalarmen på Flesland, fordi han nektet å gå ombord i et fly samme år.

Ble svartelistet for flyonani

Camilla (30) fra Skien vil heller gå i fengsel enn å betale boten på 7000 kroner hun ble ilagt av Nedre Telemark tingrett for å røyke ombord i et fly. Hun nektet å betale mer enn 1000 kroner. Den opprinnelige boten hun ble ilagt var langt høyere, hele 15 000 kroner.

Tilbake i 2010 ble en annen trønder dømt for å ha tafset på medpassasjerer og onanert ombord i et Widerøe-fly på vei fra Trondheim lufthavn Værnes til Torp utenfor Sandefjord. Namdalingen i trettiårene ble dømt til betinget fengsel i 21 dager og 5000 kroner i bot. Han ble også svartelistet av flyselskapet for den usømmelige oppførselen.

Inntil to års fengsel

Ifølge Sivertsen hos politiet i Nordmøre og Romsdal risikerer også trondheimsmannen i 50-årene en kraftig smekk.

- Det er ikke skrevet en formell siktelse ennå, men paragrafen han trolig blir siktet etter har en strafferamme på inntil to år, sier han.