Politiet evakuerer folk fra Storgata og området rundt busstasjonen i Molde sentrum etter en eksplosjon i kjelleren på Fokus-bygget.

- Vi vet ikke om det er mer sprengstoff i bygget, og vi sjekker dette nå. For sikkerhets skyld får vi derfor folk unna, opplyser politiet til Rbnett.

Eksplosjonen skjedde onsdag morgen. Til Adresseavisen sier fungerende leder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Arnstein Nilssen, at politiet nå venter på eksperter fra politiets bombegruppe for å undersøke stedet.

Bombegruppa er ventet å ankomme klokken 16.45 om inntil da vil sentrum holdes avsperret.

- Storgata er forretningsstrøket i Molde, så det er endel forretninger som er berørt. Syv arbeidere og en rekke andre personer er evakuert, men jeg har ikke oversikt over nøyaktig hvor mange, sier han.

Foreløpig er det ikke avklart om eksperter fra Forsvaret skal inn i arbeidet.

- Vi må avvente til vi vet mer om eksplosivene. For alt jeg vet kan det være sprengstoff som ligger igjen fra krigens dager, men det blir bare spekulasjoner, sier Nilssen.

Eksplosjonen skal ha skjedd under graving i bakken i forbindelse med rivingen av et gammelt hus. Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen.

Bombegruppa fra Oslo har hunder som kan søke i området og er tilkalt.