- Politiet fikk meldig fra beboere som hadde observert at en mann reiv ned deres private ferdigbygde bål. Da de tok kontakt med ham, sa han at han var fra brannvesenet, sier operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet i Ålesund ble varslet om hendelsen ved Slinningen klokken 16.36. Ifølge Bratland var det i hovedsak barna i nabolaget som hadde bygd bålet.

- Alternativ måte

- Vi spurte brannvesenet om han tilhørte dem. De sa at dette ikke stemte med virkeligheten. Som seg hør og bør fikk mannen muligheten til å bygge opp bålet, noe han gjorde. Dette var en alternativ måte å løse det på, og jeg tror beboerne var fornøyde med det.

Begrunnelsen til mannen for å rive ned bålet var at det var til fare for bebyggelsen i området. Det var verken politi, beboere eller brannmannskaper enige i.

- Ikke overbevisende

- Det er vel ikke bare-bare å utgi seg for å være fra nødetatene?

- Det blir ingen reaksjon på det. Det var sikkert et forsøk på å komme seg unna, men han var ikke spesielt overbevisende uten uniform. At han måtte bygge opp bålet igjen foran beboerne var straff nok, sier Bratland.