Når neste store nedbørsperiode kommer til Romsdalen vil ekspertene forsøke å vannbombe den mye omtalte Mannen. Det skriver Rbnett.no.

Det nye tiltaket ble presentert av sjefgeolog Leif Harald Blikra under den nasjonale fjellskredkonferansen på Stranda.

Vil løsne øvre del

Tre store vanntanker vil settes på toppen av fjellpartiet Veslemannen. Fra tankene vil det gå slanger ned til de mest aktive delene av fjellpartiet.

Ekspertene håper at de skal kunne fremprovosere et skred dersom de tilfører vann som tilsvarer rundt 50-100 mm ekstra nedbør, samtidig som det kommer en god del fra naturens side.

– Tiltaket er et forsøk på å få løsnet øvre del av Mannen. Spenningsmomentet er hvor mye skredet vil ta med seg, men det vil uten tvil ta med seg den øverste delen som beveger seg raskest, sier Rauma-ordfører Lars Olav Hustad til Rbnett.

- Vil ha lettere hverdag

9. august ble farenivået ved Mannen satt til rødt. Politiet evakuerte de fastboende og de som har fritidsboliger nedenfor Veslemannen. Det var tredje gang de måtte evakuere på grunn av ekstre rasfare.

Noen dager senere ble farenivået senket til gult og beboerne fikk flytte hjem igjen.

På mandag ble Rauma kommune og beboerne informert om planene som foreligger.

– Beboerne ser selvfølgelig med stor interesse på tiltaket. De er glad for alt som kan føre til at det blir en lettere hverdag, og ønsker tiltak som kan resultere i ras velkommen, sier Hustad.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.