Politiet antar at basehopperen er en mann i 40-årene som er bosatt i Sør-Trøndelag. De har ikke fått gjort en sikker identifisering siden basehopperen ikke er hentet ut fra fjellveggen i Goksøyra ennå.

Det var i 15-tida søndag ettermiddag at politiet ble varslet om ulykken i Eresfjord i Nesset kommune.

- Det er nå snakk om en antatt omkommet mann. Lege har vært i helikopter og det er ingenting som tyder på liv, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Møre og Romsdal politidistrikt til Adresseavisen.

Han forteller at de har vært i kontakt med pårørende.

Falt flere hundre meter

Helikopter-mannskapet opplyser at han ligger på om lag 800 meter, mens utgangspunktet var trolig rundt 1200 meter.

- Vi gjorde et siste forsøk på å hente ham ut klokka 19.10, men da sa alpingruppa at det ikke var forsvarlig å klatre på grunn av vindforhold og mørket, sier Kjøl.

- Beboere i området observerte basehopperen da vedkommende hoppet fra fjellet Goksøyra. Det var åpenbart problemer med fallskjermen, og basehopperen falt ukontrollert, sa operasjonsleder Kjøl like etter fallulykken.

Ble vitne til ulykken

Olav Rød og broren er vant til å se basehoppere som hopper fra Goksøyra. Vanligvis lander de på eiendommen til Rød. Han forteller at dette var det 14. hoppet han har sett bare denne uka.

- Vi så at det gikk galt allerede ved utspranget. Fallskjermen løste seg ikke ut og det virket ikke som vingedrakta fungerte heller, sier han til Adresseavisen.

Broren til Rød ringte med en gang nødetatene.

- Luftambulansen lokaliserte basehopperen raskt, sier han.

Luftambulansen ble sendt til Eresfjord etter at en basehopper hadde vært utsatt for en fallulykke. Foto: OLAV RØD

Forsøkte med Sea King

Hovedredningssentralen Sør-Norge på Sola opplyser til Adresseavisen at et Sea King-helikopter fra Ørland ble sendt til ulykkesstedet.

Basehopperen ligger på ei fjellhylle som befinner seg 800 meter over havet. Det ble gjort et forsøk på å hente ut basehopperen ved hjelp av redningmannn om bord i Sea King-helikopteret. Det lyktes ikke å få hentet ut basehopperen.

Goksøyra er et fjell med to topper på henholdsvis 1337 og 1315 moh. Den loddrette vestveggen under den laveste av toppene har 1000 meter fall. Goksøyra er populær i forbindelse med fjellklatring.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.