Også landbruksminister Jon Georg Dale vil høyere opp.

– Jeg har i dag sagt at jeg går for førsteplassen. Men det er opp til nominasjonskomiteen å avgjøre, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til Sunnmørsposten.

LES KOMMENTAR: Superstjerne i Oslo, men ikke i hjemfylket

Hun tar dermed opp kampen med fylkesleder Frank Sve, som nominasjonskomiteen satte opp på førsteplass etter at Frp-veteran og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik overraskende trakk sitt kandidatur i forrige uke.

Vil ha tredjeplassen

Også Jon Georg Dale, som står på tredjeplass, ønsker en bedre plassering.

– Jeg vil ha andreplassen, bak Sylvi. For det er ingen tvil om at det er andreplassen som er kampplassen, sier han til avisen.

Fremskrittspartiet har i dag to representanter fra Møre og Romsdal. Enkeltmålinger antyder at det kan bli vanskelig nok å gjenta denne bedriften, selv om partiet håper på flere enn to mandater fra fylket.

– Jeg har hele tiden sagt at det som gjelder for meg, er sikker plass, sier Listhaug, som sammen med Dale oppsøkte hjemfylket mandag formiddag og innledet turen med et besøk i Ulsteinvik.

Trakk seg

Leder av nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Frp, Stig Rune Andreassen, sa i forrige uke til Dagens Næringsliv at tilbakemeldingene var gode på listeforslaget, der tidligere Stranda-ordfører Frank Sve sto på topp.

– Da Nesvik trakk seg, fant vi ut at Frank Sve ville trekke like mange, kanskje flere velgere, sa han.

Nominasjonskomiteens liste er til høring i lokallagene i Møre og Romsdal, og en endelig innstilling fra nominasjonskomiteen ventes å komme i løpet av november. Selve nominasjonsmøtet finner sted i februar.