Røde Kors har en scooter stående på Gråhaugen i Trollheimen. Den brukes til redningsaksjoner og varetransport, og er derfor godt utstyrt med blant annet førstehjelpsutstyr og ekstra bensin.

Denne uken har tyver vært på ferde og stjålet det meste av utstyret.

Korpsleder i Rindal Røde Kors Hjelpekorps, Richard Halgunset, ble gjort oppmerksom på tyverier i området på fredag. Derfor reiste han opp for å se om også Røde Kors var rammet.

- Mistanken var at utstyr var stjålet og det stemte.

Ikke første gang

Halgunset opplyser at bensin, olje, klatretau, verktøy og en førstehjelpsveske er borte. Verdien er flere tusen kroner.

- Det er litt skuffende at de stjeler fra oss. Scooteren er tydelig merket med Røde Kors, så det er ikke tvil om at den ikke tilhører en privatperson.

Organisasjonen har også opplevd liknende tyverier tidligere. Forrige gang for 4-5 år siden, forteller Halgunset.

- Det er ikke første gang, og trolig ikke den siste.

Tyvene har tatt med seg utstyr fra denne scooteren, som blant annet brukes til redningsaksjoner. Foto: Rindal Røde Kors

- Klok av skade

På grunn av faren for tyveri er det sjelden Røde Kors i Rindal rykker ut på en aksjon uten ekstra bensin i bilen. Når de kommer frem til scooteren, kan det være tomt.

- Hvis det hadde vært nedtappet, og vi ikke hadde hatt med bensin, så bruker vi hvert fall en og en halv time på å hente det nede i dalen. Derfor er det sjelden vi drar uten ekstra bensin, vi er blitt litt klok av skade, sier Halgunset.

Han mener det er særlig lavmål å stjele fra hjelpekorpset, men ser også litt humor i situasjonen:

- Hvis de tok den førstehjelpsvesken fordi de hadde skadet seg, så håper jeg den kom godt med.

Anmeldes mandag

Halgunset opplyser at tyveriet vil bli anmeldt mandag morgen. Politiet kan trolig vente seg flere anmeldelser fra området.

Etter at Røde Kors publiserte et innlegg om tyveriet på Facebook har Halgunset hørt om flere liknende tilfeller i Folldalen og andre nærliggende områder.