Politiet fikk melding om skredet ved 11-tiden lørdag. Skredet gikk fra fjellet Hesten, som er i retning det populære turmålet Kongens krone, som ligger i Trollheimen. Skredet er ca. 300-400 meter bredt, og det er utløst vest for fjellet Tunga, melder politiet på Twitter.

Reddet av turfølget

Tre personer, en mann og to kvinner, ble tatt av skredet. De var i et turfølge på seks personer. Fire av dem er fra Sunndal, de to andre er trøndere. Alle er i 50-årene, og skal være vante fjellfolk. De tre ble funnet og tatt ut av skredet. Kvinnene skal være uskadet, men mannen er fløyet til sykehuset i Ålesund. Ifølge en pressemelding på sykehusets nettsider er mannen moderat skadd.

- Takket være rask og dyktig håndtering av de andre i turfølget samt et annet turfølge ble de tre gravd fram. De skal alle ha ligget under snøen, men ble gravd fram etter 10-15 minutter. Takket være rask og god håndtering, og en god slump flaks, ser dette ut til å ha gått bra, sier politiets operasjonsleder Tove Anita Asp til Adresseavisen.

- Han skal ikke være livstruende skadet, men jeg har ikke flere opplysninger ut over det.

Frykter flere skred

Norske redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp rykket ut til området, og det sto tilfeldigvis et luftambulansehelikopter på Sunndalsøra, som kom raskt til og fikk hentet og fraktet ut den skadde mannen. De to andre som ble tatt, ble fraktet ut med et Sea King redningshelikopter.

Politiet frykter at det kan gå flere skred i området, og flere turfølger skal nå være på vei ned etter å ha blitt advart om den store snøskredfaren, skriver tk.no.

- Vi oppfordrer folk å snu, her er det snakk om å bruke sunn fornuft, sier Asp, som ikke vet hvor mye folk som er i området. Men det er grunn til å tro at det er mange som benytter den skyfrie lørdagen til toppturer.

- Vær oppmerksom

Peter Havdal Harholt og Rune Toven i Norsk folkehjelp bekrefter at det er mye folk ute i terrenget, og at mange benytter helga til skiturer.

- Nå må man være veldig oppmerksom på forholdene og ta riktige veivalg. På stedet hvor skredet gikk, så var det skarelag med nysnø oppå, forklarer Toven.

De hadde ti personer i sving i forbindelse med oppdraget.

Kongens krone er et populært turmål i Sunndal. Foto: NORSK FOLKEHJELP
En mann i 50-årene ble sendt til sykehus etter skredet. Foto: NORSK FOLKEHJELP