Målt til over 200 km/t under «Top Gear»-innspilling

Statens vegvesen varslet politiet etter at det ble målt hastigheter over 200 km/t på Atlanterhavsveien.

Atlanterhavsveien er en kjent attraksjon på Nordmøre, og i juni har det vært innspilling av BBC-programmet «Top Gear». Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Politiet i Møre og Romsdal skriver i en pressemelding at de hadde gitt tv-programmet lov til å overskride stedlige fartsgrenser opp mot maksimalt 140 km/t på nærmere angitte strekninger, tidspunkter og vilkår under innspillingen av BBC-programmet «Top Gear», skriver politiet i Møre og Romsdal i en pressemelding.

Ga tillatelse

Statens vegvesen ga tillatelse til at veien skulle periodevis stenges i forbindelse med opptak til den kjente tv-serien.

22. juni 2017 fikk politiet informasjon fra Statens vegvesen om fartsmålinger på riksvei 64 Atlanterhavsvegen på Eldhusøya og i bunnen av Atlanterhavstunnelen i Møre og Romsdal. Fartsmålingene er gjort i perioden fra 19. til 22. juni 2017, i perioden da innspillingen foregikk. De viser betydelige hastighetsovertredelser på over 200 kilometer i timen, skriver politiet i pressemeldingen. TV2 skriver at den ene hastighetsoverskridelsen skal være på 244 kilometer i timen i Atlanterhavstunnelen.

Den ene hastighetsoverskridelsen skal ha skjedd i Atlanterhavstunnelen. Der skal en bil ha blitt målt till 244 km/t. Foto: skjermdump google maps

Politiet har startet etterforskning av saken. De kan på nåværende tidspunkt ikke slå fast hvem som står bak de høye hastighetene.

- Det er naturlig å undersøke om hastighetsovertredelsene er begått i tidsrommet når veien har vært stengt og benyttet til filminnspilling, skriver politiet i pressemeldingen.

TV2 skriver at politiet ser alvorlig på at det er kjørt så fort inne i tunnelen.

- Meldte fra til politiet

Avdelingsleder i Statens vegvesen Ole Jan Tønnesen bekrefter at de har meldt i fra til politiet om at noen har kjørt for fort.

- Vi registrerte at noen har kjørt for fort i tilknytning til Atlanterhavsveien, og vi meldte i fra om dette til politiet, sier Tønnesen.

Han ønsker ikke å si noe om hvor høye hastigheter det er snakk om, men henviser til politiet.

Tønnesen sier Statens vegvesen automatisk teller biler i det norske veinettet ved hjelp av sensorer som ligger i bakken. Det er i forbindelse med en slik automatisk trafikktelling at fartsregistreringen ble gjort.

«Top Gear» vil samarbeide

Kommunikasjonssjef i «Top gear», Philip Fleming, skriver i en pressemelding at de har blitt kontaktet av politiet om en mulig trafikkovertredelse som skjedde på Atlanterhavsveien sist onsdag ettermiddag.

- Siden «Top Gear» filmet på strekninger som var stengt i det samme området den samme ettermiddagen, samarbeider vi med politiets etterforskning i denne saken, skriver Fleming i en mail.

Han påpeker at programlederne Matt LeBlanc eller Chris Harris ikke var i området på det aktuelle tidspunktet for den påståtte fartsovertredelsen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Vis debatt
comments powered by Disqus

Trykk her for debattregler

Gikk du glipp av disse?