- Det er fremdeles store hastigheter i fjellet, på rundt 10-12 centimeter i døgnet. Det er tre kuldegrader og 40 centimeter nysnø på toppen, sier NVEs sjefsgeolog Lars Harald Blikra på en pressekonferanse lørdag morgen.

NVE har fortsatt med å tilføre vann, i et forsøk på å utløse et skred. Rasfaren regnes fortsatt som ekstrem.

- Vi har variert litt i tilførselen av vann. Når vi kjører på mer, ser vi kortvarig men markant mer bevegelse. I går kveld var det 20 centimeter i døgnbevegelse på det meste, sier Blikra.

Rauma kommune og NVE skal møtes i formiddag for å diskutere veien videre.

- Det er fortsatt stor aktivitet, men nå går det mot tørrere vær og vi får ikke full effekt av vanntilførselen. Vi må vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Blikra.

Ekstrem rasfare

Sent torsdag kveld oppgraderte NVE rasfaren til ekstrem, og beboerne i nærheten ble evakuert. Samtidig startet man å tilføre store mengder vann til fjellet, i håp om å provosere frem et skred.

Fredag ettermiddag opplyste NVE at bevegelsene i fjellet var økende, og at det flyttet seg 15 centimeter i døgnet. Snø og synkende temperatur gjorde at bevegelsene avtok utover fredagskvelden.

- Det er vinter og snø på fjellet, og det ser ikke ut til at vi får den store effekten av den vanntilførselen. Vi må vurdere hvor lenge vi klarer å holde vannforsyningen ved like, uttalte NVE-geolog Lars Harald Blikra.

Dermed synker også troen på at vannet skal utløse et skred.

- Det ser ikke så bra ut med tanke på å få løst ut de massene, det var det som var vårt håp. Det er fremdeles sterkt, det fjellet,  sa Blikra.

Én meter på ett år

Veslemannen er en del av fjellet Mannen, i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Mens de årlige bevegelsene i Mannen, utenfor Veslemannen, utgjør noen få centimeter i året, har den mest aktive delen av Veslemannen forskjøvet seg noe over én meter det siste året.

Veslemannen har et volum på 120 000 -180 000 kubikkmeter.  Dette utgjør rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.