Tirsdag formiddag kolliderte en bil med en stor hjort på riksvei 70 ved Storbakken, like ved Frei-tunnelen i Kristiansund kommune i Møre og Romsdal. Bilen fikk store skader, men det skal ikke ha vært snakk om personskader.

Frank Valde var nylig på vei til Kristiansund på samme strekningen da han måtte bråbremse da et rådyr kom løpende halvveis ut i veien.

- Det var spesielt at det var på formiddagen. Jeg kjørte i 80 kilometer i timen og måtte stå på bremsen for å hindre påkjørsel av dyret. Det hylte i bremsene og jeg tror det er derfor dyret ombestemmer seg, sier Valde.

Hadde høy puls

Han hadde dashcam i bilen, og kunne i etterkant se at bilen og rådyret neppe var i kontakt, men at det var svært nære

-  Hjorten må ha strøket hårene langs siden av bilen. Det var ekkelt. Det tar noen sekunder før man kommer til seg selv igjen etter noe sånt. Pulsen min gikk ikke ned før en halvtime etterpå, sier Valde.

Han er glad for at det var tørt på veien, godt med dagslys og at det ikke kom noen biler i mot akkurat da han måtte svinge inn i motgående kjørefelt.

- Jeg ble stående i motgående kjørefelt, og det var kjempeskummelt. Jeg kunne ikke ha bremset på den måten jeg gjorde hadde det kommet bil imot, sier han.

Valde er klar over at det er stor hjorte- og rådyrstamme på Frei, og bruker å følge godt med når han kjører langs strekningen. Valde har opplevd en viltpåkjørsel tidligere, men heldigvis gikk det bra den gangen også. Han håper at hans video og opplevelse kan føre til at flere tar det rolig og behersket når de kommer i typiske viltpåkjørsel-områder.

Flere påkjørsler daglig

Mandag skrev adressa.no at Viltpatruljen i Trondheim ber folk om å være oppmerksomme på vilt langs veibanen, spesielt nå når det begynner å bli mørkt. Da er dyrene vanskeligere å se.

LES SAKEN: - Å kollidere med en elg kan være livsfarlig

Operasjonsleder Leif Olav Brevik ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt bekrefter at viltpåkjørsler er veldig vanlig også i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

- Fra og med søndag har vi hatt seks viltpåkjørsler, fem rådyr er påkjørt, og en hjort. Vi oppfordrer bilistene til å redusere hastigheten når det er skilting om vilt på stedet. Det er ofte i disse sonene viltpåkjørsler skjer. Det var i en slik sone denne hjorten ble påkjørt, selv om det er lyst og fint.