Den spesielle taggingen ble utført natt til onsdag og det kunstneriske innslaget som møtte lærere, ansatte og elever ved skolen på Nordmøre hadde et klart budskap. «Fuck schoul» sto det under skiltet til skolen.

Nå var det nok svært trolig «school» taggerne hadde ment, og vandalen eller vandalene avslørte at engelsk ikke var deres beste fag.

- Vi ble møtt av noen få bokstaver da vi kom på jobb onsdag morgen. Vi vet ikke hvem som har gjort det, og ergo vet vi heller ikke karakterene til de som står bak. Vi vet ikke om det er elever som har gjort det heller, sier rektor Anders Talgø ved Surnadal videregående skole til adressa.no.

Måtte frem med maling

Det var lokalavisa Driva som omtalte taggingen først, og de skriver at flere dro på smilebåndet over den manglende språkkunnskapen.

Rektorens første tanke var at de måtte frem med malekosten.

- Jeg tenkte: «Her må vi vel male over», forteller han.

Han forteller at de allerede har fjernet de engelske ordene.

- Det har sikkert vært et samtaletema blant elever og lærere, men jeg har ikke engasjert meg i dette. Men nå har jeg hatt fire-fem samtaler med media om saken da, sier han.

- Beklagelig

Det vil neppe bli lagt noen stor innsats i å finne ut hvem som sto bak beskjeden.

- Det er forgjeves. Jeg tror ikke vi skal bruke energi på det. Det er selvsagt beklagelig at noen tagger, sier han.

Talgø beskriver området som forholdsvis fritt for tagging, men han har hørt om flere episoder i det siste.

- Det er mulig det er en liten epidemi nå. Jeg har hørt om noen andre plasser hvor det har vært tagging. Men det må nok sies at det er andre deler av Norge og verden som sliter mer med dette problemet, sier han.

- Jeg frykter ikke det skal bli noe smitteeffekt, legger han til.

Skolen har som regel vært forskånet for tagging, og rektoren klarer ikke å komme på sist gang de måtte male en vegg på skolen etter tagging.

- Det har vel vært noen tidligere episoder, men det har vært mer symbol, sier han.