Bevegelsene i fjellet i Mannen i Rauma er fortsatt stor, og i natt hørte man lyder av at det løsnet stein fra fjellområdet.

- Vi fikk beskjed fra Sivilforsvaret klokka 01.23 om at det gikk et steinsprang i området Mannen. Det er umulig å si akkurat hvor stort det var for det er alt for mørkt, sier operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidisitrikt, Tove Anita Ask til adressa.no.

Det har regnet gjennom hele natten.

- Vi leser av resultatene fortløpende hver time gjennom natta, sier vakthavende geolog Einar Anda ved Åknes-Tafjord beredskapssenter til NRK.

Udramatisk

Adressa.no var tidlig tirsdag morgen på stedet der Sivilforsvaret har sperret av området. Bernt Mittet i Sivilforsvaret var en av de som var på vakt i natt.

- Vi hørte at det gikk et steinsprang, men vi opplevde det ikke som dramatisk. Det går jo steinsprang her i området hele tiden, sier han til vår reporter på stedet.

Med unntak av det ene steinspranget har det vært en rolig natt for vaktmannskapene. De gikk på ved midnatt, og fikk avløsning klokken åtte i morges.

SE VIDEO: Skred i Børa - Mannen-skredet vil bli 12 ganger større enn dette

Tett skodde

Skodda ligger i morgentimene tungt over fjellet, og det har regnet i området gjennom hele natta. Regnet fortsetter tirsdag morgen, og det kan bety at sjefgeolog Lars Harald Blikra får rett i sine tanker om raset i går.

- Fjellet tåler mindre og mindre av nedbøren.Tipset mitt er at raset går i morgen (i dag, journ.anm.), men vi er litt usikre på hvor mye nedbør det vil bli i løpet av kvelden og natta, sa han i går.

Mannskaper fra Sivilforsvaret ble mandag satt inn for å sperre av området etter at politimester Arnstein Nilsen beordret et oppholdsforbud i området under Mannen. Forbudet gjelder inntil videre.

Situasjonen følges nå svært nøye av geologer. Det er varslet en ny pressekonferanse om skredfaren klokken 09.00.

Sivilforsvaret, som har vært på post gjennom natta, opplyser at de har hørt en stein som løsnet. Foto: morten antonsen