Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (Sp) tok til orde for «stor-Trøndelag». Nå får han støtte fra enda en senterpartiordfører med fortid i partiets sentrale ledelse.

– Deler av Nordmøre er en naturlig del av det nye fylket/regionen. Derfor tror jeg det er en klok beslutning for trønderne å invitere med en del Nordmørskommuner. Jeg vil ikke nevne hvilke kommuner jeg mener hører naturlig med inn mot den nye regionen, men jeg mener det er naturlig å tenke den retningen for flere, sier Heggem, som i alle fall har kommunene som grenser til Trøndelag med i tankene; Aure, Rindal, Surnadal og Sunndal.

– Vi er trøndere i sjela

Onsdag skal kommunestyret jobbe videre med kommunereformen og veien videre for Rindal. Den går med et blikk til Surnadal, men mest nordover.

– Er du lei av å være reservetrønder, Heggem?

– Vi rindalinger er trøndere i sjela, og jeg føler meg mye mer slekt med trønderen enn romsdalingen og sunnmøringen. Det er ikke noe vondt sagt om disse,- det er bare at jeg føler et tettere forhold til trønderen. Utover det kan jeg ikke legge skjul på at det er en del ting vi heller ikke vil sette i spill, som sjukehusene våre, der vi sokner mot Orkanger og St. Olavs. De fleste grenser er litt i flyt nå og da er det et dårlig scenario for oss at sjukehus-tilhørigheta vår ryker, sier Heggem.

– For høyt tempo

I sin tid som statssekretær i Landbruksdepartementet jobbet han aktivt for å bygge opp og styrke Midt-Norge som egen region på 2000-tallet med regionreformen. Men det kom lite eller ingenting ut av reformen.

– Vi fikk det ikke til, selv om alle partiene i den rød-grønne regjeringa var enige om målet. Derfor er det viktig at ikke kommunereformen går i samme fella. Men jeg frykter at tempoet er så høyt at vi ikke visker ut de gamle fylkesgrensene i hodet vårt når vi nå tegner kartet på nytt, sier Heggem, som varsler at han i onsdagens kommunestyremøte vil snakke varmt for at Rindal må se mot Trøndelag.

– Rindal søkte om å gå ut av Møre og Romsdale fylke i 1949. Vi fikk svar først i 1962. Hvis ikke kommunereformen lykkes sett med våre øyne, så er tida kanskje inne for å søke igjen?