Han bekrefter dermed deler av påstandene som kom fra ansatterepresentant Harald Topphol i styret til Helse Midt-Norge. Fagdirektør Veddeng skriver dette i en orientering som ble gitt ut på styremøtet i dag:

– Astrid Eidsvik gikk som kjent av som direktør i Helse Møre og Romsdal like før hun skulle gi innstilling til styret på lokalisering av det nye fellessjukehuset i Nordmøre og Romsdal. Astrid Eidsvik har selv gitt ei forklaring på sin avgang, som handler om innblanding fra Helse Midt-Norge i avgjørelsesprosessen før idefaserapporten var ferdig med drøfting og vekting av argumentene. Men hun var ikke mer spesifikk enn dette om hva innblandingen gikk ut på. Dette er likevel ikke i samsvar med versjonen Daniel Haga, direktør i Helse Midt-Norge, har gitt til media, uttaler fagdirektør Veddeng, før han fortsetter:

– Saken har gitt opphav til stor spekulasjon internt i helseforetaket og eksternt gjennom media. Jeg var til stedet i møtet som utløste Astrid Eidsvik sin avgjørelse om å trekke seg som direktør. Det er ikke skrevet referat fra møtet. I de snart tre ukene som er gått har ikke Eidsvik svart på spørsmål som kunne klargjøre hva innblandingen fra Helse Midt-Norge gikk ut på. Det er nå massive krav fra samfunnet og også fra styremedlemmer om å få innsyn i årsakene til direktørens avgang. Min vurdering er at styret er den første instansen som har krav på denne informasjonen. Jeg ber derfor om at dette notatet blir sendt til styret i Helse Møre og Romsdal ved styreleder, skriver Veddeng.

I sitt notat gir han en kort oppsummering fra møtet 27. november med Daniel Haga og Torbjørg Vanvik og evalueringsgruppa fra Helse Møre og Romsdal.

– Astrid Eidsvik startet med en oppsummering av prosessen og hovedargumentene for de ulike alternativene. Hun presenterte også sin vekting av hovedargumentene og en foreløpig konklusjon om at Storbakken-alternativet stod sterkest, primært ut fra at dette vil gi mest optimal plassering av akuttfunksjoner. Hensynet til pasientene med lengst reisevei fikk altså høyest vekt i hennes vurdering. Daniel Haga framholdt deretter at en måtte få til en innstilling som kunne bli vedtatt i Helse Midt-Norge-styret, og at sonderinger i styret kunne tyde på at dette bare var mulig for ett av alternativene, nærmere Opdøl-alternativet. Under møtet tok Haga også en telefon til styreleder Ola Strand, som bekreftet denne framstillingen. Dermed var det lite rom for videre drøfting, fortsetter fagdirektør Odd Veddeng, før han avslutter med:

–Jeg oppfattet dette som et viktig styringssignal gitt i et lukket møte, altså i strid med Lov om helseforetak.