Politiet etterforsker nå truslene, som har bakgrunn i den svært betente sykehusstriden som har herjet mellom Molde og Romsdal - og Kristiansund og Nordmøre.

- Det er sikkert mange som mener vi må tåle det og være forberedt på det, men jeg syntes ikke dette er greit i det hele tatt. Truslene gikk på meg som person og ikke på saken. Heldigvis er de fleste meldingene som kommer inn saklige innspill, sier Else May Botten til  NRK. Hun vil ikke gå mer spesifikt inn på innholdet i truslene.

Les også: - Hva er et styremøte, Høie?

Anmeldte truslene

Anmeldelsen ble levert Oslo politidistrikt allerede 15. desember, følge RBnett. Påtalesjef ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Ove Brudevoll, bekrefter overfor nettstedet at det er en mann fra Kristiansund som er mistenkt i saken. Det er Nordmøre og Romsdal politidistrikt som har hatt ansvar for etterforskningen. De har også hatt den mistenkte mannen inne til avhør.

Les også: Høie ville ha Molde

Erkjenner ikke straffeskyld

- Han erkjenner ikke straffskyld. Saken er i sluttfasen av etterforskningen og vi regner med at vi i løpet av noen få uker vil komme med en påtaleavgjørelse, sier Brudevoll til RBnett, som bekrefter at det var i forbindelse med sykehussaken at det skal ha blitt framsatt trusler.

- Vedkommende har erkjent at han har ringt stortingsrepresentanten. Hun var på Stortinget på dette tidspunktet, og ifølge ham selv har han framført sine syn i sykehussaken. Spørsmålet i den forbindelse er om det er framsatt utsagn som rammes av straffeloven, sier Brudevoll. Han legger til at mannen ikke er en profilert aktør i sykehusstriden.

Les også: Høie-kritikk av sykehus og leger