Fiskeskøyta «Leif Roald» gikk lørdag kveld på et skjær i Hustadvika i Møre og Romsdal. Det blåste liten kuling i området, ifølge pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen.

Ni fiskere i sjøen

Båten tippet rundt, og ni fiskere havnet i sjøen.

- Alle de ni som var om bord er tatt opp av redningsskøyta Erik Bye og fartøyet Fosna Poseidon. Ingen av de ni skal ha fått fysiske skader, sier han.

Kystverket vil søndag undersøke med et fly om det har vært utslipp av diesel eller olje etter at fiskeskøyta «Leif Roald» gikk på et skjær utenfor Averøy på Nordmøre.

Trolig liten konsekvens

– I og med at det er en liten båt regner jeg med at det ikke vil ha noen stor konsekvens, men vi har ikke noe tall på hva som kan ha kommet ut. Flyet kan gi oss estimater om det er noe på sjøen og eventuelt hvor mye, sier vaktleder i Kystverkets beredskapssenter, Ove Njøten, til NTB.

Han anslår at flyet, som reiser fra Bergen, vil være framme i 13-tiden. Kystverket vil også undersøke om det er annet drivgods fra båten.

– Per nå vet vi ikke om båten er tilgjengelig for sleping, legger Njøten til.

Kjølen i været

Havaristen lå natt til søndag med kjølen i været.

Mannskapet ble sendt til sykehuset i Kristiansund for sjekk lørdag kveld.

– Vi har ikke fått melding om at noen av dem er alvorlig skadd. Men de har selvsagt hatt det veldig kaldt, sa operasjonslederen Leif Ragnar Hoseth i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav. (©NTB)