Om lag 150 personer har i natt søkt etter gutten i Molde.

– Søket er nå avsluttet, og vi har skiftet fokus. Vi jobber nå ut fra teorien om at han er kidnappet, sier pressekontakt Alf Stormo ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til adressa.no.

Syvåringen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt. Han ble sist observert på en bowlinghall i Molde sentrum mandag ettermiddag, der sjuåringen var sammen med mor og en representant for barnevernet da han forsvant.

Flere spor

En utenlandskregistert bil, antakelig en Audi med tyske skilt, sprengte seg forbi en lysregulert kø ved Øksendalstunellen i Sunndal mandag ettermiddag, skriver Driva.no. Mannskapet som passet lysreguleringen så plutselig Audien kjøre ut av køen og rase inn i tunnelen fra Øksendal mot Sunndal. Inne i tunnelen oppdaget Audien at vegen var stengt av store biler som spylet tunnelen. Audien skal da ha bråsnudd og kjørt i like stor fart ut av tunnelen igjen. Mannskapet på utsiden hørte bilen tute i det den kom i rasende fart ut av tunnelen og kjørte avgårde i retning Nesset.

Politet ble varslet om hendelsen.

– Vi vet ikke om denne hendelsen kan ha noen sammenheng med forsvinningen, og vi jobber videre med sporet, sier Stormo.

Politiet har fått flere tips i saken, og har valgt å starte en bred etterforskning. Noen mente at gutten ble sett på flyet fra Molde til oslo i morges, men ingen ble anholdt på Gardermoen, ifølge RBnett.no. Nettstedet melder også at politiet ikke har kommet i kontakt med far til gutten.

– Vi har ingen formening hvor gutten er, sier Stormo.

Ber om tips

Politiet har sendt ut en pressemelding om sjuåringen som forsvant fra Molde bowling mandag ettermiddag. Her skriver de at gutten er 7,5 år gammel. Han er født i Litauen og har europeisk utseende. Gutten er ca. 130 cm høy, slank, har kort mellombrunt hår, brune øyne og snakker nordmørsdialekt.

Da han forsvant hadde han på seg en blå collegejakke med glidelås, og med supermannlogo i front. Han hadde blå joggebukse med litt hvit skrift og et grønt merke på høyre lår, svarte sokker og blå, rød og hvite bowlingsko.

Andre politidistrikt er varslet, og det er iverksatt både nasjonal og internasjonal etterlysning. Politiet i Nordmøre og Romsdal har bedt om bistand fra Kripos i forbindelse med etterforskningen.

Politiet ønsker tips fra publikum på telefon 02800.