Det var mandag ettermiddag at sju-åringen ble ført bort av en person fra Molde bowling - og inn i en ventende bil, der det også oppholdt seg en person. Dette forklarte vitner til politiet mandag. Også videoopptak skal i ettertid ha bevist hendelsen, som først førte til en omfattende leteaksjon i Molde mandag kveld og natt til tirsdag. Om lag 150 personer var med i letingen.

Etterlyste gutten internasjonalt

Fra tirsdag morgen etterforsket politiet hendelsen som en bortføringssak. Kripos ble koplet inn i saken - og gutten ble etterlyst nasjonalt og internasjonalt med navn og bilde.

Tirsdag klokken 16.22 - vel et døgn etter bortføringen - fikk etterforskingsledelsen i Molde varsel om at den savnede gutten var funnet, tatt hånd om og i god behold.

– Grunnlaget for at gutten ble funnet var blant annet internasjonalt politisamarbeid, heter det i en pressemelding fra Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Siktet for frihetsberøvelse

Sammen med gutten var en mann som har en nær relasjon til gutten. Mannen er nå pågrepet og siktet etter straffelovens § 223 – frihetsberøvelse eller medvirkning til dette.

Politiet vil av taktiske hensyn ikke gi opplysninger om hvor gutten ble funnet og nærmere om omstendighetene.

Gutten er nå tatt hånd om av barnevernet.

Guttens mor er siktet for falsk forklaring, etter straffelovens § 166. Politiet undersøker også hennes rolle i forbindelse med at gutten forsvant fra Molde mandag.