OSLO: Meldingen om at verken KrF eller Venstre ser grunn til konkludere med mistillit eller kritikk etter høringene om valg av sykehustomt i Møre og Romsdal blir tatt godt i mot av helseministeren.

- Men jeg vil ikke kommentere en pågående komitebehandling. Det jeg kan si, er å gjenta det jeg sa i høringene. Jeg har ikke gjort noe galt i denne saken. Jeg er selvfølgelig glad for alle som er enige med meg i dette, sier Høie til Adresseavisen.

Lupe på Helse Midt

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg sier til Adresseavisen at høringene ikke er ferdigbehandlet i komiteen.

- Det vil derfor ikke passe seg for meg å kommentere dette direkte. Komiteen vil jobbe grundig med dette. Vi er opptatt av alle sider av beslutningen som førte frem til tomtevalget i Molde. Ett aspekt vi vil studere svært nye er det som har foregått mellom Helse Midt-Norge og Helse Møre- og Romsdal, sier Kolberg.

Tynt grunnlag for rettssak

Høyres mann i kontroll- og konstitusjonskomiteen Michael Tetzschner avventer også den endelige behandlingen før han vil gratulere Høie med «full frikjennelse».

- Men jeg kan vel si såpass at det er gode prognoser.

I dette ligger det også at beslutningen om å velge Molde-alternativet for ny sykehustomt står fast. Tetzschner hilser en eventuell rettssak fra lokalbefolkningen velkommen.

- Det står enhver fritt til å prøve det de mener er forvaltningsfeil rettslig.  Men å angripe statsrådens realitetsavgjørelse på juridisk grunnlag mener jeg kan bli en svært tynn sak, sier Tetzschner.