En gutt på ti måneder fra Kristiansund døde søndag ettermiddag. Gutten var på vei i helikopter til sykehuset i Ålesund, skriver VG og Tidens Krav.

- Dette er et dypt tragisk dødsfall, og det vi har fokus på nå er å følge opp de pårørende. Vi vil mane alle til å avstå fra spekulasjoner, for dette er tungt nok som det er for de pårørende, sier Dag Hårstad til Tidens Krav.

Hårstad er konstituert administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal.

Flere tente lys

Barneavdelingen ved Kristiansund sykeshus er stengt i helgene.

På Facebook er det opprettet en aksjonsgruppe som jobber for helgebemanning ved barneavdelingen. Flere tente lys utenfor sykehuset søndag kveld.

Gutten kom til sykeshuet i Kristiansund søndag klokken halv to. Der ble det rekvirert helikopter til sykehuset i Ålesund. Men Seaking-helikopteret måtte returnere til Kristiansund på grunn av komplikasjoner, ifølge VG.

- Fakta på bordet

Dag Hårstad ved sykehuset ønsker ikke å ha noen formening om dette spilte noen rolle for gutten, som fikk livreddende førtehjelp.

- Det er altfor tidlig å dra noen konklusjoner om det har noe med stengt barneavdeling å gjøre eller ikke. Nå skal vi få alle fakta på bordet først, sier han til Tidens Krav.

Politi og helsetilsyn ble søndag rutinemessig varslet om dødsfallet.