Kristiansund: Knallhardt press mot styret i Helse Møre og Romsdal før onsdagens behandling av helgestengingen av barneavdelingen ved sykehuset i Kristiansund.

- Bruk klokskapen

– Stopp galskapen - og bruk klokskapen. Vi er da et folkeslag med vett! Om vinduene ikke blir vasket eller golvene ikke blir bonet, det kan vi leve med. Men at syke unger skal lide fordi vi må spare penger, nei, det hører ikke hjemme noe sted, sier leder av Gamle Kripos, Per Arne Westavik, til adressa.no.

Bestefedre-gruppa Gamle Kripos, som har et stort bankende hjerte for nordmørsbyen, stilte mannsterke opp i toget i kveld - og med et sterkt budskap etter at en ti måneder gammel baby døde i helikopteret på vei fra sykehuset i Kristiansund til St. Olavs hospital i Trondheim.

– Vi mener ikke at styremedlemmene i Helse Møre og Romsdal har ansvaret for guttens død. Det har vi ingen forutsetning for å si. Men risikoen er tilstede for at noe så tragisk som et lite barns død kan skje når barn ikke får et godt sykehustilbud. Det er et hardt budskap, men det står vi for, sier Westavik, som var blant de flere tusen som møtte opp i lystoget fra Piren til sykehuset i Kristiansund tirsdag kveld.

- Overveldet over oppmøtet

– Vi forventer at barneavdelingen her i Kristiansund gjennåpnes også på helg, sier Westavik, som er overveldet over oppmøtet. Det var også initiativtaker til spontanmarkeringen, May Britt Bjørke, som rørt takket folket for oppmøtet. Hun understreker at dette ikke er en del av sykehusstriden, men at det handler om å opprettholde en barneavdeling nord for Romsdalsfjorden

Foruten å minnes Sebastian, krevde de flere tusen som gikk i toget umiddelbar gjenåpning av barneavdelingen ved sykehuset i Nordmørsbyen. Styret i Helse Møre og Romsdal skal i morgen behandle saken i styremøte i Ålesund.

Siste signaler i kveld er at det vil bli forsøkt etablert en begrenset åpning av en barneavdeling ved sykehuset i Kristiansund.

Helse Møre og Romsdal HF hadde ikke gjennomført tilstrekkelige forberedelser før de stengte barne- og ungdomsavdelingen i Kristiansund i helgene, mener helsetilsynet. Bildet er fra et av fakkeltogene for bevaring av barneavdelingen og sykehuset i Kristiansund. Foto: Tommy Fossum