Styret går på kort sikt inn for å få tilbake barnelege og syke- og hjelpepleiere på vakt på helg ved sykehuset. Det legges samtidig opp et tett samarbeid med intensivavdelingen ved sykehuset og ambulansekapasiteten forsterkes også i helgene ved sykehuset i Kristiansund.

På lengre sikt vil styret utrede en syvdagers driftsform som er tilpasset sesongvariasjoner. Her vil eksterne krefter inkluderes og målet vil være å redusere behovet for transport så mye som mulig.

LES OGSÅ: Sebastian (10 md.) døde under helikoptertransport fra Kristiansund

LES OGSÅ: Barneavdelingen kan likevel bli åpnet i helgene

Baby døde

Helgestengingen - som har vart siden oktober i fjor - har fått massiv kritikk av innbyggerne. Reaksjonene fra opprørte foreldre har åpenbart gjort et stort inntrykk på styret i Helse Møre og Romsdal, som i formiddag behandlet saken.

Tirsdag kveld minnet flere tusen mennesker den ti måneder gamle Sebastian som døde i helikopteret på vei fra Kristiansund til St. Olav i Trondheim søndag kveld. Politet og helsetilsynet etterforsker nå saken. Kravet fra de frammøtte var umiddelbar åpning av barneavdelinga.

– Jeg tror vi ville ha korrigert kursen helt uavhegig av dødsfallet. Vi har fått mange henvendelser rundt barneavdelinga den siste tiden. Men den tragiske hendelsen er jo med på understreke viktigheten av justeringen, sier styreleder i Møre og Romsdal, Stein Kinserdal, til adressa.no.

Positive ansatte

Adm. dir i Helse Møre og Romsdal, Dag Hårstad, innledet sin redegjørelse rundt barenavdelingssaken at han har fått en stor mengde henvendelser rundt at dette.

– De ansatte er positive, og vi er klare for å gjenåpne et tilbud for barn også på helg. Hendelsen søndag er selvsagt helt forferdelig for familien, men uten sammeligning for øvrig, også for de ansatte. Men det er viktig å understreke at det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom dødsfallet og helgestengingen. Men ordningen skaper utrygghet, spesielt rundt utskrivinga og transporten. Når den utrryggheten er skapt er det i kollisjon med våre verdier. Det må vi håndtere, sier Hårstad.

– Jeg er glad for at det nå ser ut som vi får tilbake tilbudet for syke barn også nord for Romsdalsfjorden i dette fylket. Vi nøyer oss ikke med en klapp på skulderen, sier May Britt Bjørke, som tok initiativet til lystoget i Kristiansund tirsdag.

LES OGSÅ: 17 pasienter overført fra Kristiansund til Ålesund

Den store markeringen i Kristiansund i går gjorde åpenbart et stort inntrykk på styremedlemene i Helse Møre og Romsdal. Nå gjenåpnes barneavdelingen. Foto: Anders Tøsse
Styreleder i Helse Møre og Romsdal, Stein Kinserdal, justerer krusen i forhold til barneavdelingen i Kristiansund - og gir et tilbud så raskt det lar seg gjennomføre i praksis. Foto: Tommy Fossum